Fereastra ta spre lumea vacanţelor

Roma - triumful unei capitale

Travel Tips CityBreak Special

În fiecare an în perioada Octombrie - Noiembrie, Roma redevine centrul culturii mondiale prin organizarea Festivalului anual Romaeuropa. Acesta cuprinde evenimente cultural-artistice de dans, muzică, artă, teatru și ține până pe data de 24 noiembrie.

Pentru a avea un sejur plăcut și a nu pierde timp stând la coadă la casele de bilete de la Colosseum, Forumul Roman și Vatican vă recomandăm să vă procurați tichetele de acces online. Pentru a verifica tarife şi disponibilitate, puteţi acces pagina http://www.ticketsrome.com/en .

Vă recomandăm să aveți o încălțăminte ușoară și confortabilă, Roma fiind un oraș în care se merge mult pe jos. Zonele pietonale și cele în care se găsesc ruine sunt de obicei pavate sau neasfaltate, iar o încălțăminte neadecvată v-ar putea face să renuntați la o parte din itinerariul propus pentru vizitare.

Dacă ajungeți în Roma, nu trebuie să ratați cele mai renumite mâncăruri, care vă vor cuceri instant: Pizza Bianca, Fritti, Carbonara, Pizza Roman Style și Quinto Quarto. Puteți alege să mâncați în una dintre zonele Centro / Campo, Trastevere, Prati, Testaccio, unde cu siguranță veți găsi delicioasele preparate.

Recomandarea noastră este să plecaţi pregătiţi cu Euro şi să evitați casele de schimb valutar din aeroporturi şi cele din stațiile de tren, care percep de obicei comisioane mari.