Fereastra ta spre lumea vacanţelor

Oman, un ţinut aparte

Travel Tips Sejur Exotic

Oman este un stat care nu solicită cetăţenilor europeni vize preaplicate. Aceştia le vor primi la sosire, pe Aeroportul Internaţional Muscat. Taxa trebuie achitată la Travelex Foreign Exchange, cu numerar sau carte de credit, iar viza o veţi primi de la Oman Air Visa Collection Counter. Turiştilor care intră pe teritoriul Omanului din Dubai sau din Qatar si au viză pentru acestea, nu le mai este solicitată viza şi pentru Oman. Acest lucru facilitează realizarea unor circuite în întreaga zonă precizată mai sus. Mai multe detalii aici.

Turiştilor care au peste 21 ani le este permis să pătrundă în Oman cu următoarele articole duty free: 400 de ţigări, 100 ml de parfum, 5 DVD-uri, 2 sticle de max. 2 l de vin. Totodată, turiştilor le este interzis accesul cu materiale pornografice, droguri, canabis (frunze, flori, seminţe sau tulpini), opiu, arme, muniţie, focuri de artificii. Mai multe detalii aici

Oman este o ţară plină de istorie, situată în Peninsula Arabă, la graniţa cu Arabia Saudită şi Emiratele Arabe unite. Acest lucru a favorizat o cultură aparte, bine conservată, cu monumente care fac parte din Patrimoniul UNESCO. Acestea sunt Fortificația Bahla, Fortificația Bat cu așezările preistorice Al-Khutm și Al-Ayn, Zona cu arbuști de tămâie din Wadi Dawkah și centrul negustoriei cu tămâie din Dhofar, Sistemul hidrotehnic de la Aflaj.

Spre deosebire de ţările arabe vecine, zgârie norii lipsesc din peisajul Sultanatului Oman. În schimb, aici puteţi savura cultura arabă autentică, plină de istorie. În plus, puteţi face şi scufundări pentru admira recifele de corali.

Un obiectiv interesant este Rezervaţia de Ţestoase. Aceasta se găseşte în Guvernoratul Al Sharqiyah South, pe plajele care se întind de la Ras Al Hadd până la Insula Masirah. Aici veţi întâlni Ţestoase Gri, o specie rară de ţestoase. Pentru a vizita rezervaţia, trebuie sa faci o prerezervare la Turtle Reserve Management Company din Ras Al Jins la următoarea adresă de e-mail: reservation@rasaljinz.org sau la unul dintre numerele de telefon: +96896550606 sau +96896550707.