Fereastra ta spre lumea vacanţelor

Kitzbühel - schi de înaltă performanţă şi romantism

Travel Tips Go For Snow ®

Kitzbühel este una dintre cele mai cunoscute staţiuni de schi din Austria. "Ceva pentru fiecare" este o cunoscută sintagmă care i-a fost atribuită staţiunii. Pentru iubitorii schiului, la orice nivel s-ar afla, numele de Kitzbühel are o rezonanţă specială. Principalele zone schiabile sunt Steinbergkogel, Ehrenbachhohe, Pengelstein si Kirchberg.

Există multe staţiuni de schi cunoscute în lume, dar sunt foarte multe cele care se pot mândri cu faptul că atrag schiori din peste 40 de ţări în fiecare an şi în orice caz nici una nu mai este situată la poalele faimosului munte Hahnenkamm, unde se organizează deja legendara Cupă de schi alpin.

Zona din care face parte Kitzbüheler Alpen (680 km de pârtii), cu sub-domeniile Grossraum Kitzbühel şi Schneewinkel, include şi staţiunile Kirchberg, Mittersill, Aschau, Pass Thurn, Aurach, Jochberg, Sankt Johann in Tirol, Oberndorf, Kirchdorf in Tirol, Fieberbrunn, Pillerseetal, Waidring, Kossen.

Sezonul de schi durează între 1 decembrie şi 30 aprilie.

Informaţii tehnice:

Altitudinea staţiunii: 800 m;

Cel mai înalt punct: 200 m;

Diferenţa maximă de nivel: 1200 m;

Număr total al km de piste: 170 km;

Număr pârtii semnalizate:

* Piste pentru incepatori: 72 km;

* Piste pentru intermediari: 74 km;

* Piste pentru avansati: 24 km;

Cel mai lung traseu/ pistă: 7 km (Kitzbüheler Horn);

Număr instalații de transport pe cablu/ lifturi: 54 (60 în zona Grossraum-Kitzbühel);

Facilități pentru snowboard: instructor pentru cursele de snowboard, snowparc la Kitzbüheler Horn.

Pârtii cu tunuri de zăpadă: 99 km;

Piste de off schi: da;

Nocturnă pe partii: da la Gaisberg;

Stațiunea Kitzbühel dispune de 9 telecabine, 28 de telescaune și 17 teleschiuri. Principalul mijloc folosit este Gondola Hahnenkamm, care ajunge direct până la zona schiabilă. Alte instalații importante de transport pe cablu sunt Gondolele Fleckalmbahn, Pengelstein, Ki-West sau telescaunele Maierl, Pengelstein, Kasereck, Barendadkogel I și II, Zweitausender. Totuși, cea mai spectaculoasă și mai modernă rămâne Gondola 3-S-Bahn.

Kitzbühel se află aproximativ la jumătatea distanței dintre aeroportul din Salzburg (75 km) și cel din Innsbruck (97 km). De la aeroportul din Innsbruck se ajunge urmând drumul de pe Valea Innului, prin orașul Worgl și traversând apoi stațiuni ca Brixen, Hopfgarten, Westendorf și Kirchberg. De cealaltă parte, de la aeroportul din Salzburg, accesul se realizează la început prin Germania, străbătând apoi orașe ca Lofer și St. Johann, până în Kitzbühel. Un alt aeroport accesibil, situat ceva mai departe este Munchen (165 km), de unde se ajunge în Kitzbühel trecând prin Kufstein. Pentru a ajunge in statiune, puteti lua unul din trenurile care pleaca din gari precum Munchen, Innsbruch sau Worgl. In Kitzbuhel exista 2 gari - Hahnenkamm si Schwarzsee.

În Kitzbühel se găsesc mai multe școli de schi: Alpine - Experts Jochberg, Element3 - Skischool in Kitzbuhel, Ski School Reith, Ski School Rote Teufel Kitzbuhel, Skischule Aurach, Skischule Jochberg, skischule Wagstatt, Snowsports - Kitzbuhel.