Fereastra ta spre lumea vacanţelor

Ski în Bansko, Bulgaria

Travel Tips Go For Snow ®

Bansko a ajuns în acest moment să fie considerată de specialiști drept stațiunea de ski cu cel mai bun raport calitate preț din Europa. Evaluarea specialiștilor se bazează pe facilitățile pe care le pune la dispoziție pasionaților de acest sport, costurile Ski Pass-urilor și cele de închiriere a echipamentelor necesare, și, nu în ultimul rând alternativelor de cazare.

Situată la o altitudine de 925 m, stațiunea deține 70 km de pârtie, dintre care 30% pentru începători, 45% pentru intermediari și 35% pentru avansați. Bansko deține 33 de instalații de transport pe cablu printre care o gondolă și 8 telecabine care asigură transportul schiorilor pe pârtie, dar constituie și o modalitate de agrement pentru cei care doresc să admire împrejurimile de la înălțime.

Cât trebuie să plătești pentru o perioadă de 3 zile:

Pentru o pereche de schiuri și bețe un adult trebuie să plătească suma de 26 €, la care se adaugă 17 €, în cazul în care acesta necesită și clăpari. Vă recomandăm însă achiziționarea unui pachet, care pe lângă echipamentul de schi, include și Ski Pass-ul pe 3 zile la tariful de 123 €.

Pentru începători este indicată alegerea unui pachet mai complex care include echipament complet, Ski Pass și 4 ore de instruire pe zi la doar 130 € pentru toata perioada.

Important de menționat este faptul că aceste prețuri sunt valabile doar printr-o rezervare anterioară sejurului.

Și pentru că vrei să știi când e cel mai bine să vizitezi Bansko, iți spunem că luna ianuarie este ideală. Este perioada în care stratul natural de zăpadă se găsește în condiții excelente pentru schiat, iar prețurile scad masiv după Sărbători.

În Bansko, sezonul de ski se întinde pe o perioadă de cinci luni, din 15 decembrie până în 15 mai, stațiunea fiind dotată cu numeroase tunuri care asigură menținerea stratului de zăpadă și practicarea sporturilor de iarnă în condiții optime. Dupa cum îți spuneam însă, ianuarie este luna în care stratul natural de zapadă este cel mai bogat, iar după perioada aglomerată de Sărbători, te poți relaxa pe pârtii și te poți bucura de peisaj la prețuri rezonabile.

Anul acesta, deschiderea oficială a sezonului de ski este programată pe data de 14 decembrie și îl va avea printre invitații de onoare pe Alberto Tomba, de trei ori campion olimpic și de două ori campion mondial la ski.

Și pentru că trebuie să te mai și odihnești după atâta activitate în aer liber, iți spunem că Bansko oferă în același timp numeroase posibilități de divertisment, localuri și taverne specifice cu muzică traditională și bucătărie pe masură.