Fereastra ta spre lumea vacanţelor

Antalya - cea mai vizitată stațiune turistică a Turciei

Travel Tips Vacanțe Cu Soare

Antalya a devenit  în ultimul deceniu o stațiune de top pentru că îmbină tradiționalismul turcesc cu facilitățile unui oraș modern. Unul din motivele pentru care Antalya a devenit cea mai vizitată stațiune a Turciei este și varietatea plajelor. Cele cu nisip fin se găsesc în zona Lara – Kundu din partea estică a stațiunii, în timp ce partea vestică beneficiază de plajă cu pietricele. E bine să ştii că hotelurile din oraș nu dispun de plaje naturale, cu excepția micuței plaje Memerli.

Topul celor mai renumite 3 plaje din Antalya, realizat în funcție de dotările acestora, de calitatea apei și de preferințele turiștilor este în acest moment următorul:

Lara Beach – este o plajă întinsă din estul stațiunii renumită pentru nisipul său fin și apele cristaline, în spatele căreia se regăsesc cele mai noi hoteluri ale Antalyei;

Konyaalti Beach – este localizată în partea vestică a stațiunii, se întinde pe o lungime de 7 km și oferă o panoramă a munților Beydağları, fapt pentru care acesta este foarte apreciată de turiști;

Aksu Beach – se află în extremitatea estică a stațiunii, în zona Kundu, fiind destinată iubitorilor de sporturi nautice;

Renumele Antalyei și, în general, al destinațiilor litorale din Turcia este legat şi de sistemul de masă ”All Inclusive” care a ridicat standardul acestora, atrăgând în fiecare an un număr din ce în ce mai mare de turiști. Cu timpul s-au dezvoltat mai multe tipuri de astfel de sisteme, derivate din ”All Inclusive”. Cel mai cunoscut este ”Ultra All Inclusive” care asigură servicii de masă 24 de ore, în comparaţie cu ”All Inclusive” pentru care serviciile sunt disponibile în general între orele 10:00 și 24:00.

Și pentru că orice vacanță este o oportunitate de a face cumpărături îți spunem că bulevardul Ataturk din Antalya este locul potrivit pentru această activitate. Aici găsești produse de calitate la prețuri rezonabile în magazine dispuse unul lângă altul.

Pe lângă celebrul bulevard Ataturk, Antalya deține, ca orice alt oraș turcesc, un Bazaar, de care milioane de turiști se bucură în fiecare an. Fiind o îmbinare între tradiţional și modern, aici vei găsi cu precădere obiecte specifice produse din piele, țesături tradiționale și bijuterii, ale căror prețuri pot fi negociate. De altfel, arta negocierii este extrem de renumită şi practicată în aceste locuri şi este un element aparte ce defineşte shopping-ul în Turcia şi de care merită să ţii cont.