Fereastra ta spre lumea vacanţelor

Gran Canaria - un ”continent în miniatură”

Travel Tips Sejur Exotic Vara Exotică

Gran Canaria este o insulă ce aparține arhipelargului Canarelor, descrisă ca un “continent în miniatură”, cu plaje întinse și munți înalți, cu stațiuni vibrante și locuri retrase în natură.

Când se vorbește despre Gran Canaria și, în general, despre Insulele Canare, cea mai des întâlnită prejudecată este cea referitoare la climă. Iernile plăcute de aici te pot face să crezi că verile vor fi extrem de fierbinți, lucru care nu este corect.

Cu temperaturi medii în zona de coastă care oscilează între 18 și 25°C, Gran Canaria se bucură de o climă plăcută tot timpul anului, recunoscută de comunitatea științifică internaținală ca fiind una dintre cele mai agreabile clime din lume. Acest lucru se datorează alizeelor, vânturi umede și răcoroase care moderează temperaturile care, în mod normal, la aceasta latitudine ar trebui să fie foarte mari în lunile de vară. Cu toate acestea, indiferent de perioada în care alegi să vizitezi insula, trebuie să iei în considerare faptul că în timpul nopții temperaturile pot să scadă până la 15°C - 17°C așa că te sfătuim să îți iei în bagaj și câteva haine grosuțe pentru serile mai răcoroase.

Gran Canaria se mândrește cu 133 de plaje cu diferite particularități și tipuri de nisip, cu fâșia de nisip alb de la Maspalomas, un deșert în miniatură, cu viața de noapte din marile stațiuni, cu nenumărate posibilități de practicare a sporturilor nautice, cu vegetația luxuriantă și faună exotică prezentate în parcurile tematice din toată insula.

De la expoziții de cactuși, păsări răpitoare și animale exotice până la carusele tradiționale și tobogane acvatice interminabile, pe toate le vei găsi în parcurile tematice din Gran Canaria. Și pentru că știm că nu vrei să le ratezi pe cele mai apreciate de turiști, îti prezentăm câteva dintre aceste parcuri:

Palmitos Park (din stațiunea Maspalomas) – un parc unde sunt prezentate păsări răpitoare, papagali multicolori și păsări flamingo.

Cocodrilo Park (din stațiunea Aguimes) –unul dintre cele mai spectaculoase parcuri ale insulei deoarece prezintă peste 500 de animale sălbatice diferite printre care crocodili, reptile, pești tropicali, leoparzi şi maimuțe.

Catualdea (din localitatea San Nicolas) – un paradis al plantelor cu palmieri, aloe și mii de cactuși de toate formele și dimensiunile.

Holiday World (din stațiunea Maspalomas) - un parc de distracție cu carusele, ring de dans, restaurante și o roată gigantică care domină stațiunea Maspalomas.

Aquasur (din stațiunea Maspalomas) – cel mai mare parc acvatic de pe insulă, având tobogane de diferite dimensiuni și forme, piscină cu valuri și piscină sub forma unui râu în care te poți relaxa la soare.

Așadar, dacă ești iubitor de soare și vrei să te bucuri de el în orice perioadă a anului sau dacă vrei să te distrezi, să faci sport și să cunoști lumea exotică, Gran Canaria este destinația perfectă.