Fereastra ta spre lumea vacanţelor

Milano - orașul fotbalului și al modei

Travel Tips CityBreak Special

Milano este al doilea oraș ca importanță din Italia și capitala financiară a acesteia, caracterizându-se prin eleganță, rafinament și o atmosferă cosmpolită neîntâlnită în nicio altă parte a Italiei. Prin domeniile în care s-a remarcat, fotbalul și moda, orașul satisface atât cerințele domnilor, împătimiți ai ”sportului rege”, cât și pe cele ale doamnelor, împătimite ale modei.

Fie că ești sau nu microbist, cu siguranță ai auzit de AC Milan și Internazionale Milano FC, cele două echipe ale orașului care își dispută an de an supremația pe renumitul stadion San Siro. Denumit și ”Giuseppe Meazza”, după dublul campion mondial, stadionul este un adevărat complex în care se regăsesc cafenele, magazine și chiar un muzeu. Acesta cuprinde exponate din istoria celor două cluburi ale orașului și poate fi vizitat pentru 14 euro pentru un adult și 10 euro pentru un copil de până în 14 ani, în tarif fiind inclus și un tur al stadionului.

Considerat și capitala modei pe plan modial, titlu pentru care rivalizează cu metropolele Paris și New York, orașul Milano te va surprinde prin multitudinea caselor de modă de elită care au sediul aici. Quadrilatero d’Oro, denumit și ”districtul modei” este locul de unde se dictează ultimele tendințe în domeniu, un adevărat paradis al amatorilor de shopping de lux.

Situat în inima orașului, Quadrilatero d’Oro grupeză pe străzile sale magazinele celor mai renumite branduri ale Italiei și nu numai. Via Montenapoleone este cea mai importanta dintre străzile care formează ”districtul modei”, acolo unde vei găsi colecțiile pret-a-porter ale caselor de modă Gucci, Versace, Valentino, Miu Miu, Prada și Louis Vuitton. Via Sant'Andrea, Via della Spiga și Via Verri grupează de asemenea magazine de bijuterii, încălțămite și haine precum Chanel, Armani, Moschino, Bulgari, Trussardi și Hermés.