Fereastra ta spre lumea vacanţelor

Veneția - orașul ”celor 118 insule”

Travel Tips CityBreak Special

Veneția, orașul ”celor 118 insule” este cunoscută în toată lumea pentru canalele sale și străzile înguste, fiind unul dintre orașele europene în care s-a menținut de-a lungul secolelor atmosfera romantică medievală. Pentru a-ți demonstra că Veneția merită vizitată îți vom prezenta doar trei dintre motivele care o fac o destinație cu adevărat specială.

Unicitatea acestui oraș, conferită de așezarea într-o lagună, de cele peste 400 de poduri care unesc insulele, de muzica gondolierilor care te plimbă la apus, de spectacolul măștilor venețiene, de sticla de Murano, de porumbeii din Piața San Marco este primul dintre motive.

Arhitectura Veneției este al doilea argument pentru care aceasta ar trebui să se regăsească în planurile tale de vacanță. Construit în stilul specific, Renașterea venețiană, orașul te va surprinde la orice colț, fie că este vorba de un palat, fie că este vorba de o casă oarecare.

Printre cele mai importante obiective arhitecturale ale Veneției se regăsesc:

Palatul Dogilor (Palazzo Dogale) – localizat în Piața San Marco este clădirea care exprimă cel mai bine arhitectura venețiană și un exemplu în ceea ce privește pictura și sculptura specifică secolelor al XV-lea și al XVI-lea;

Catedrala San Marco – combină stilurile arhitecturale ale Orientului și Occidentului, pe fațada acesteia regăsindu-se caii furați de la Constantinopol în momentul dezbinării Imperiului Bizantin.

Podul Rialto – este cel mai vechi pod care traversează Marele Canal (Canale Grande), fiind locul de unde turiștii admiră circulația gondolelor și ascultă cântecul gondolierilor.

Un al treilea motiv pentru care ar trebui să alegi Veneția ca destinație de CityBreak este tradiția culinară a acesteia. Un cappucinno băut la cea mai veche cafenea din lumea, Cafe Florian, un ”aperitivo” servit în apropierea podului Rialto și un preparat specific din fructe de mare însoțit de un vin venețian sunt secvențe ale unei incursiuni autentice în orașul lui Marco Polo.

Cele mai apreciate preparate culinare venețiene sunt: polenta e schie (creveți pe pat de polentă), bigoli in salsa veneta (paste bigoli cu anșoa și sos de ceapă) și rixoto de gò (orez cu pește goby, specific lagunei venețiene). În ceea ce privește desertul, Veneția își surprinde vizitatorii cu frittelle (gogoși cu nuci), servite mai ales în timpul carnavalului.