Fereastra ta spre lumea vacanţelor

Amsterdam – orașul paradoxurilor

Travel Tips CityBreak Special

Amsterdam este unul dintre cele mai pline de viață orașe din lume, locul unde libertatea totală și toleranța se regăsesc alături de o viață culturală bogată, de un bun simț bine întreținut și un respect reciproc inedit.

Deși este cunoscut în întreaga lume ca un oraș ”fără limite” pentru toleranța legislativă, Amsterdam este un oraș civilizat și unul dintre cele mai sigure capitale ale Europei.

Aparent un oraș al libertăților absolute și căutat de mulți turiști tocmai din acest motiv, Amsterdam deține o legislație foarte bine pusă la punct. Consumul legal de droguri ușoare, de exemplu, este o activitate pentru care orașul este recunoscut la nivel mondial. Trebuie să știi că există locuri speciale numite coffee shop-uri, de unde acestea se cumpără și unde pot fi consumate. Legislație permite persoanelor de peste 18 ani achiziționarea a cel mult 5 grame de droguri din magazinele specializate, consumul în public fiind interzis.

Cartierul Roșu este un alt element care mărește atractivitate orașului Amsterdam. O regulă foarte importantă de care trebuie să ții cont în acest cartier este cea referitoare la fotografierea vitrinelor. Din motive de confidențialitate este interzisă fotografierea acestora.

Cel mai mare contrast pe care îl vei resimți în timp ce vizitezi Amsterdamul este cel dintre zi și noapte. Atmosfera relaxată a orașului din timpul zilei se află în opoziție cu viața vibrantă de noapte. Lalele multicolore, cananele pentru care a fost supranumită ”Veneția Vestului”, arhitectura specifică, mersul pe bicicletă, saboții de lemn, cele peste 50 de muzee simboluri ale Amsterdamului în timpul zilei, precum și toleranța din coffee shop-uri și Cartierul Roșu unde turiștii admiră celebrele vitrine, simboluri ale nopților din Amsterdam, sunt elemente care fac din acesta un oraș unic în lume.