Fereastra ta spre lumea vacanţelor

Costa Adeje – soare, plajă și distracție

Travel Tips

Costa Adeje, situată în partea sud-vestică a insulei Tenerife, este zona cu cele mai noi resorturi și cele mai multe oportunități de distracție ale insulei.

Datorită poziției geografice, Costa Adeje se bucură de cele mai bune condiții climatice ale insulei, diferențe mici de temperatură între vară și iarnă, ceea ce favorizează desfășurarea activităților turistice permanent.

Cu temperaturi de 23°C în timpul iernii și 28°C în timpul verii, Costa Adeje este vizitată tot timpul anului. Totuși, dacă ești iubitor de soare ar trebui să îți planifici vacanța în intervalul Mai – Octombrie, când soarele strălucește 10 – 11 ore pe zi, în comparație cu zilele de iarnă când durata de strălucire a soarelui este de doar 6 – 7 ore.

Renumele zonei Costa Adeje și, în general, al insulei Tenerife este dat și de varietatea oportunităților de distracție pe care le oferă. Sporturile nautice precum windsurfing, scuba diving, water skiing, terenurile de golf, parcurile de distracții, cinematografele în aer liber, excursiile în rezervațiile naturale din apropiere, nenumăratele cluburi de noapte sunt doar câteva dintre acestea.

Şi încă un pont: despre plajele din Costa Adeje trebui să ştii că, spre deosebire de majoritatea plajelor de pe insulă unde predomină rocile vulcanice și nisipul negru, cele de aici beneficiază de nisip fin și auriu adus din deșertul Sahara.

Topul celor mai renumite 3 plaje din Costa Adeje este conform specialiştilor următorul:

Playa del Duque – cea mai exclusivistă plajă a regiunii, mărginită de o promenadă elegantă, cafenele și restaurante;

Playa la Pinta – localizată în apropierea zonei comerciale, este potrivită atât pentru iubitorii de shopping, cât și pentru familiile cu copii, datorită multitudinii facilităților de distracție;

Playa Fañabe & Torviscas – întinsă de-a lungul a mai multe stațiuni, este certificată Blue Flag și este renumită pentru sporturile nautice.