Fereastra ta spre lumea vacanţelor

Insula Menorca - oaza de liniște din Baleare

Travel Tips

Menorca este o insulă din arhipelagul insulelor Baleare, considerată una dintre cele mai frumoase insule din Marea Mediterană, care deși este localizată la distanțe mici de vecinele sale Mallorca, Ibiza și Formentera se diferențiază de acestea, fiind o adevărată oază de liniște.

Dacă ești iubitor de natură trebuie să știi că întreaga insulă este Rezervație Biologică Europeană și Rezervație a Biosferei, promovând turismul ecologic cu mult înainte ca acesta să fie la modă. Atât zonele stâncoase de coastă ale insulei, care oferă vizitatorilor priveliști minunate, cât și golfurile cu plaje nisipoase și ape de culoarea azurului sunt locuri neaglomerate unde te poți relaxa la soare, bucurându-te de o Pomada, băutura tradițională a insulei.

Insula Menorca beneficiază de peste 120 de plaje cu orientări și particularități diferite. Cele mai multe dintre acestea sunt localizate în golfuri, fiind protejate de valurile puternice și având o intrare lină în apă, avantaj pentru familiile cu copii. Printre plajele cu standarde calitative înalte se află: Cala Blanca, Cala en Blane, Cala en Bosch, Son Bou, Cala Santandria, Arenal d’en Castell, Cala Santa Galdana, Punta Prima, Son Xoriguer și Son Parc. Toate aceste plaje beneficiază de distincția Blue Flag.

Menorca este cu adevărat o destinație liniștită, însă acest lucru nu înseamnă că nu vei avea ce face acolo. Sporturi nautice, scufundări, ciclism, golf, plimbări pe insulă, echitație, shopping sunt doar câteva din activitățile care îți stau la dispoziție.

Pentru amatorii de istorie Menorca are numeroase situri arheologice pline de mister care datează din diferite epoci istorice. Câteva obiective care nu ar trebui ratate atunci când vizitezi insula sunt:

Fortăreața Isavel Il La Mola - construită în secolul XIX, aceasta este un foarte bun exemplu de arhitectură militară spaniolă de la mijlocul secolului;

El Toro - este cel mai înalt punct de pe insulă şi îţi va oferi priveliști uimitoare asupra acesteia;

Museu de Menorca - fostă mănăstire franciscană, acest muzeu conține exponatele istorice ale insulei din epoca de bronz, era romană, era bizantină sau din perioada de ocupație musulmană;

Vestigiile megalitice - datând de cel puțin 4000 de ani, acestea se găsesc sub forma unor turnuri de veghe, camere mortuare sau plăci imense de piatră.