Fereastra ta spre lumea vacanţelor

Thassos - ”insula de smarald”

Travel Tips Vacanțe Cu Soare

Thassos este cea mai nordică insulă din Marea Egee și una dintre cele mai apropiate insule de partea continentală a Greciei, situată la doar 8 km de coastă.

Datorită poziției geografice, cei mai mulți turiști români aleg să o viziteze utilizând ca mijloc de transport mașina, urmând unul din traseele de aproximativ 10 ore care traversează Bulgaria și Grecia continentală până în Kavala sau Keramoti de unde se ia feribotul spre Thassos.

În funcție de traseul pe care dorești să-l urmezi prin Grecia, feribotul spre Thassos se poate lua din Kavala, unul dintre cele mai mari porturi ale Greciei sau din Keramoti, situat la cea mai mică distanță de insulă. Din ambele locații se ajunge pe insulă după o călătorie de aproximativ o oră. În ceea ce privește costul călătoriei, trebuie să știi că acesta diferă de la o locație la alta, fiind de 3 euro/ adult și 1,5 euro/ copil de până la 10 ani pe traseul Keramoti –Thassos Limenas și 4,7 euro/ adult și 2,4 euro/ copil de până la 10 ani pe traseul Kavala-Skala Prinos. Pentru mașină se plătește o taxă de 16 euro pe primul traseu menționat și 19 euro pe cel de-al doilea.

Deși este o insulă de mici dimensiuni, Thassos te va surprinde prin varietatea plajelor pe care le oferă: plaje cu nisip alb, plaje în golfuri izolate, plaje cu pietriș sau plaje cu pietricele din marmură albă specifice insulei.

Din cele peste 30 de plaje de care dispune insula am ales să prezentăm un top al celor mai căutate, fiecare cu farmecul și caracteristicile ei:

Golden Beach - se află la 12 km spre sud de capitala insulei, Limenas și este una dintre cele mai frumoase plaje ale Mării Mediterane, căutată de turiști pentru apele cristaline și pentru nisipul auriu care i-a dat numele;

Paradise Beach – localizată pe costa de est a insulei, această plajă și-a câștigat de-al lungul timpului numele datorită apelor turcoaz, nisipului fin și stâncilor ce o mărginesc care oferă o priveliște superbă asupra golfului și asupra insuliței Kinira, situată la aproximativ 4 km de Thassos;

Marble Beach – este una dintre plajele specifice insulei Thassos, acoperite cu pietricele de marmură peste care apa Mării Egee capătă o culoare specială pentru care Thassos a fost numită ”insula de smarald”.

Alte plaje care nu ar trebui ratate în timpul șederii pe insulă sunt: Makryammos Beach, Aliki Beach, Pefkari Beach, Livadi Beach Psili Ammos. Toate acestea sunt accesibile cu mașina pe șoseaua care înconjoară insula.