Fereastra ta spre lumea vacanţelor

Istria– ținutul peisajelor

Travel Tips Vacanțe Cu Soare

Istria este cea mai întinsă peninsulă a Croației, situată în partea nordică a acesteia, având coastele scăldate în cele mai limpezi ape ale Europei, cele ale Mării Adriatice.

Peninsula Istia și Croația, în general, nu pot fi catalogate ca o destinație turistică litorală, montană sau culturală. Este impresionant modul în care marea și muntele se îmbină, formând împreună cu vechile orașe de pe coastă peisaje care îți taie respirația.

- Porec - cu o istorie marcată de iliri, romani, goți și slavi este unul dintre cele mai vizitate orașe de pe litoralul croat pentru bogățiile arhitecturale pe care le deține, Dacă alegi să vizitezi orașul Porec trebuie să știi că acesta beneficiază de câteva plaje naturale cu pietricele, majoritatea plajelor fiind însă amenajate artificial. Orașul este vestit pentru partea veche a orașului ce ocupă o mică peninsulă despărțită de continent de un canal artificial.

- Opatija - este cea mai veche stațiune turistică a Croației, găzduind cel mai vechi hotel de pe coasta Adriaticii, construit în anul 1884: Hotel Quarnero (actualul Hotel Kvarner). Aici vei găsi numeroase monumente de patrimoniu precum Villa Angiolina, Biserica Saint Jacob și Fântâna Helios și Selena. Ziua te poți relaxa pe plajă, poți face windsurfing și scufundări, iar noaptea te poți bucura de viața de noapte a orașului. Opatija beneficiază și de câteva dintre cele mai exclusiviste centre Wellness de pe Riviera Croată unde te poți răsfăța alegând din gama variată de servicii pe care le oferă, pe cel care ți se potrivește.

- Rovinj  - este considerat cel mai frumos oraș al Peninsulei Istria, fiind construit pe o insulă legată de continent prin canale. Arhitectura orașului este specific mediteraneană, iar în piața centrală se găsește Biserica Sf. Euphemia construită după modelul Bisercii San Marco din Veneția, din turnul căreia se poate admira orașul.

- Umag - este un oraș ce deține un bogat potential turistic legat de plajele întinse, de calitate foarte bună, de apele limpezi, de străzile romantice și terasele cu produse culinare tradiționale. Orașul este faimos pentru turneul internațional de tenis pe care îl găzduieşte în luna iulie a fiecărui an: Vegeta Croatia Open Umag.

Țărmul ”dantelat” al Croației oferă vizitatorilor săi posibilitatea de a alege tipul de plajă pe care îl doresc: de la plaje amenajate conform standardelor internaționale până la plaje izolate, de la plaje cu pietricele până la plaje cu stânci unde intrarea în apă este mai dificilă, dar apele sunt de un albastru ireal. Profitând de aceste condiții, stațiunile litorale din Croația și-au amenajat plaje care oferă turiștilor o gamă bogată de servicii.

Pentru că vrem să beneficiezi de cele mai bune servicii în vacanța ta, iată care sunt plajele premiate Blug Flag din Peninsula Istria: Plaza Laguna Stella Maris (Umag), Plaza Kanova (Umag), Plaza Katoro (Umag), Plaza Galeb AC Solaris (Porec), Plaza hotela Maestral (Novigrad), Plaza A/C Mareda (Novigrad), Plaza Valeta (Porec), Plaza Donji Spadici (Porec), Plaza Spadici – Materada (Porec), Plaza Gradsko kupaliste Porec (Porec), Plaza hotel Parentium (Porec), Plaza AC Bijela Uvala (Vrsar), Plaza TN Belvedere (Vrsar), Plaza A/C Koversada (Vrsar), Plaza Girandella (Labin), Plaza Sv. Andrija (Rovinj), Plaza Amarin (Rovinj), Plaza A/C Polari (Rovinj), Plaza A/C Vestar (Rovinj), Plaza Bijeca-Medulin (Medulin).