Fereastra ta spre lumea vacanţelor

Londra - Capitala Culturală a Lumii

Travel Tips CityBreak Special

Întinsă pe malurile Tamisei, Londra este unul dintre cele mai frumoase și mai vizitate orașe ale Europei, fiind în același timp istoric și modern.

Supranumită capitala culturală a lumii, Londra este vizitată de peste 12 milioane de turiști anual, în principal pentru nenumăratele atracții turistice pe care le oferă și pentru manifestațiile culturale care au loc aici.

Pentru că nu ne dorim ca în timpul vizitei tale să le  ratezi îți prezentăm un top al obiectivelor turistice din Londra:

Big Ben - este unul dintre simbolurile capitalei britanice, fiind spectaculos prin dimensiunile sale, mai ales noaptea când fațada și ceasurile sunt iluminate.

Buckingham Palace - este reședința oficială a monarhilor britanici, fiind de asemenea locul  unde sunt păstrate importante opere de artă ale lui Rubens, Rembrandt, Canaletto, etc. care fac parte din colecția regală.

Westminster Abbey - este cea mai importantă catedrală a Marii Britanii, construită în stil gotic, fiind locul unde au fost încoronați majoritatea suveranilor.

Madame Tussauds Museum - este unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din Londra și cel mai mare muzeu de ceară din lume cu o secțiune dedicată vedetelor și o secțiune denumită ”Camera Groazei”, pentru cei dornici de senzații tari.

British Museum - este cel mai vechi muzeu din lume, adăpostind peste 6,5 milioane de obiecte de artă. Muzeul are intrarea liberă pentru toți vizitatorii care doresc să-I admire colecțiile.

Tower Bridge, Trafalgar Square, Sir John Sloane Museum și The National Gallery sunt alte atracții importante ale Londrei care ar trebui vizitate în funcție de durata vizitei tale și a interesului față de colecțiile expuse.

Fiind un oraș ce abundă în obiective turistice, când ajungi în Londra trebuie să ai în vedere și modul în care te vei deplasa de la un obiectiv la altul. La capitolul transport urban, Londra sta foarte bine, fiind deservită de 12 linii de metrou interconectate, de faimoasele autobuze roșii supraetajate care circulă 24 de ore, de tramvaie și de rapidele autobuzele fluviale.

În ceea ce privește costul transportului în Londra, acesta este destul de ridicat, fiind în concordanță cu standardele serviciilor care sunt oferite. De exemplu, o singură călătorie cu autobuzul poate costa 1,45 lire sau chiar 2,40 lire dacă plata se efectuează cash. Biletul valabil o zi pentru metroul londonez, cel mai vechi din lume, costă 4,7 lire.

Pentru a economisi însă timp și bani poți opta pentru achiziționarea unui Oyster Card sau Travelcard personalizat în funcție de durata vizitei tale, de orele în care îți propui să folosești mijloacele de transport și zonele în care vei dori să te deplasezi. Aceste carduri sunt valabile pentru toate mijloacele de transport din oraș. Pentru mai multe detalii sau achiziționarea unui asemenea card click aici.