Fereastra ta spre lumea vacanţelor

Kemer - între munte și mare

Travel Tips

Kemer este una din regiunile Turciei care surprinde prin peisajul pitoresc, fiind locul unde muntele se întâlnește cu marea, verdele pădurilor de pin contrastează cu albul caselor tradiționale și cu albastrul apelor. Datorită acestei diversități a peisajelor, dar și istoriei bogate, Kemer a devenit în ultimele decenii unul dintre cele mai importante regiuni turistice ale Turciei.

Dacă alegi Kemer ca destinație turistică trebuie să știi că pe lângă plajele cu nisip și pietriș unde te poți relaxa la soare, regiunea oferă și o multitudine de posibilități de petrecere a timpului liber, printre care vizitarea parcului național Yurukler, a peșterilor cu picturi rupestre din Munții Taurus și a ruinelor orașelor antice Olympos și Phaselis și practicarea sporturilor nautice și yachtingului.

În Kemer, întreaga regiune de coastă beneficiază de facilități de practicare a sporturilor nautice precum jet ski, windsurfing, canoe, water ski, kitesurfing, scufundări și plimbări cu yachtul. Dintre acestea, cele mai căutate de turiști sunt plimbările cu yachtul datorită faptului că îmbină activități precum vizitarea unor golfuri sălbatice și a unor mici insule din larg, sărituri în apă direct de la bordul ambarcațiunii și servirea mesei pe punte. Prețurile pentru o astfel de plimbare încep de la 15 euro pentru adulți și 8 euro pentru copiii de până la 12 ani și cresc în funcție de activitățile care urmează a fi practicate și de preparatele servite la masă.

Pentru iubitorii de munte, regiunea Kemer oferă de asemenea posibilități de relaxare. Aici funcționează al doilea cel mai lung traseu de teleferic din lume, Olympos Teleferik, care măsoară 4359 metri, ajungând până la 2365 metri altitudine. Pentru a fi cât mai accesibil turiștilor, există mijloace de transport speciale care ajung la stația de urcare a telefericului din toate stațiunile regiunii Kemer.

Pentru o călătorie dus-întors cu telefericul, un adult plătește 30 de euro, în timp ce un copil cu vârsta cuprinsă între 6 și 16 ani beneficiază de o reducere de 50%, iar copiii cu vârsta sub 6 ani au gratuitate. Pentru grupuri se acordă reduceri sau oferte speciale, în funcție de numărul și vârsta participanților.