Fereastra ta spre lumea vacanţelor

Santorini - o destinație spectaculoasă

Travel Tips

Santorini este una dintre cele mai frumoase insule grecești, aparținând arhipelagului Insulelor Ciclade, despre care se spune că are "mai multe biserici decât case, mai mult vin decât apă, mai mulți măgari decât bărbați".

Înainte de a merge în Santorini trebuie să știi că între coasta vestică și cea estică există câteva diferențe, care merită luate în considerare atunci când îți planifici vacanța. 

Coasta vestică dispune de multe hoteluri, arhitectură tradițională, oferind priveliști spectaculoase asupra craterului vulcanului care a dus la apariția insulei. Acesta constituie unul dintre motivele pentru care tarifele sunt mai mari, iar serviciile oferite sunt pe măsură.

Coasta estică este mai liniștită, cu plaje accesibile, fiind recomandată familiilor cu copii, în comparație cu coasta vestică, stâncoasă, preferată de cupluri, mulți alegând să-și petreacă aici luna de miere.

Între plajele din ”Țara Zeilor”, cele din Santorini se diferențiază printr-o serie de caracteristici speciale, date de originea vulcanică a insulei. Cele mai faimoase plaje sunt formate din pietricelele roșii și negre, care, alături de stâncile abrupte, asigură o ambianță pitorească.

Pentru a ne asigura că vei alege plaja potrivită pentru tine, îți prezentăm câteva dintre plajele pe care insula le oferă, fiecare cu specificul ei:

Red Beach – este cea mai impresionantă plajă a insulei datorită culorii sale, motiv pentru care este destul de aglomerată. Este localizată în apropierea sitului arheologic Akrotiri, fiind accesibilă atât cu mașina, pe care o poți lăsa în parcarea aflată la câteva minute distanță, cu autobuzul, dar și cu barca, din portul Akrotiri. Alcătuirea țărmului din această regiune facilitează practicarea snorkelingului.

Kamari Beach - este cea mai accesibilă plajă a insulei, foarte asemănătoare ca structură cu Perissa Beach, situată în apropiere. Ambele beneficiază de nisip negru și de distincția Blue Flag. Datorită amenajărilor turistice multiple, aceste două plaje sunt printre cele mai frecventate de către turiști.

Monolithos Beach – localizată la 9 km de orașul Fira, această plajă este ideală pentru familiile cu copii mici, datorită apelor puțin adânci, valurilor mici și facilităților dedicate copiilor. Plaja este accesibilă cu mașina sau cu autobuzul din principalele orașe ale insulei. Acestea pleacă la fiecare jumătate de oră, iar biletul costă între 1,2 si 2 euro, în funcție de distanța parcursă.

White Beach – situată chiar lângă Red Beach, pe această plajă se poate ajunge doar cu barca, din portul Akrotiri sau înot, dinspre plaja vecină. Accesul limitat și lipsa amenajărilor fac această plajă să fie una liniștită. Spre deosebire de Red Beach, stâncile care o înconjoară sunt albe, de unde și denumirea.

Kolumbo Beach – este o plajă pentru nudiști, localizată la doar 4 km de Oia și accesibilă doar cu mașina sau motocicleta. Denumirea plajei vine de la vulcanul subacvatic activ situat în imediata apropiere.