Fereastra ta spre lumea vacanţelor

Rhodos – între istorie și modernitate

Travel Tips

Insula Rhodos este prima ca mărime și cea mai estică a arhipelagului Dodecanez. Recunoscută oficial ca cea mai însorită zonă a Europei, Rhodos este una dintre cele mai vizitate insule din Grecia, impresionând prin relieful divers și pitoresc, plajele întinse, apele cristaline ale Mării Egee și ospitalitatea renumită a localnicilor.

Dacă alegi să vizitezi această insulă, trebuie să știi că aici nu te poți plictisi. Capitala, denumită tot Rhodos, este situată în cel mai nordic punct, înconjurată de ape la est și la vest. Este unul dintre cele mai frumoase orașe ale Mării Mediterane și surprinde prin îmbinarea între vechi și nou.

Te va impresiona caracterul cosmopolit al orașului, cu străzi largi, clădiri moderne, hoteluri și magazine și arhitectura lor specifică secolului al XX-lea, în timp ce orașul medieval este înconjurat de zidurile vechi, cu străzi înguste, unele fără nicio denumire, înțesate de baruri și restaurante, magazine mici și case vechi. Însă principala atracție este orașul vechi cu cele 11 porți de intrare. Aici se pot vizita Acropola, ruinele templelor lui Zeus, Atena si Apollo, cu Stadionul, Gymnasiumul si Teatrul. Pentru a te bucura de toate acestea, noi îți recomandăm un tur al orașului cu mașina, ce se organizează din portul Mandraki și durează aproximativ 45 minute.

Plajele din Rhodos se caracterizează prin diversitatea lor, care satisface chiar și pe cel mai exigent turist: plaje cu pietriș ce se extind de-a lungul multor kilometri, plaje nesfârșite cu nisip auriu și mici golfuri.

Vânturile puternice fac ca partea occidentală să fie preferată de către surferi, dar este mai săracă în amenajări turistice. Printre stațiunile de aici se numără Ixia și Ialyssos. În schimb, coasta estică dispune de plajele si golfurile celebre ale insulei și de multe orășele, printre care și Lindos. Plaja din Lindos este considerată cea mai frumoasă a insulei, situată într-un golf aproape închis, unde apa este foarte limpede și liniștită.