Fereastra ta spre lumea vacanţelor

Coasta Amalfi – un colț de paradis exclusivist

Travel Tips Vacanțe Cu Soare

Situată în regiunea Campania din Italia, Coasta Amalfi începe de la 50 km sud de Napoli, pe latura sudică a Peninsulei Sorrento. Este una dintre cele mai populare destinații turistice ale Italiei și ale lumii, preferată de către iubitorii sporturilor nautice, de celebrități sau de către îndrăgostiți. Coastele stâncoase, apele turcoaz și cerul senin, parfumul lămâilor și casele albe transformă fosta republică maritimă într-un adevărat colț de paradis exclusivist, fiind înscrisă din 1997 ca peisaj cultural pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO.

Coasta Amalfi este faimoasă pentru aerul sofisticat, plajele secrete, priveliștile senzaționale. Însă regiunea oferă și alte posibilități de petrecere a timpului liber, printre care navigarea pe Mediterană, vizitarea platourilor de filmare ale filmelor lui Rossellini, drumeții pe “Cărarea zeilor” – traseu denumit astfel după templele romane ce au fost înălțate aici, admirarea apusului în Positano sau aflarea secretelor preparării celebrului limoncello, băutura tradițională a regiunii.

Peisajele spectaculoase ale coastei reprezintă cadrul perfect pentru alegerea unor mini-croaziere sau excursii cu barca din Amalfi sau Positano. Dacă te hotărăști să închiriezi o barcă din Amalfi, cu sau fără căpitan, îți poți planifica o excursie pentru întreaga zi. Noi îți propunem să alegi explorarea coastei Peninsulei Sorrento și locurile inaccesibile de pe uscat, unde poți admira albastrul incredibil al apei. Din Positano se poate ajunge în Golful Nerano, cunoscut pentru restaurantele sale situate chiar pe țărm și bucătăria tradițională. Înainte de revenirea în Amalfi, turul cu barca poate fi încheiat cu vizitarea arhipelagului “Li Galli”, trei mici insule menționate în legenda lui Ulise, unde sirenele încercau să vrăjească echipajul cu cântecele lor.

Orașele și satele de pe Coasta Amalfi se diferențiază unul față de celălalt, fiecare cu propriile sale tradiții și particularități care le individualizează. Positano este cel mai scump și fotogenic oraș al coastei, Amalfi este alegerea celor pasionați de artă și arhitectură și poate fi o destinație pentru o excursie de o zi, în timp ce Ravello, situat pe o colină, oferă o panoramă spectaculoasă asupra golfului și este o alegere populară pentru luna de miere.

 

Văzut dinspre mare, Positano uimește printr-un amestec de culori pe verticală: verdele Muntelui Lattari se îmbină cu albul, rozul și galbenul caselor mediteraneene, argintiul plajelor cu pietriș și albastrul mării. Majoritatea turiștilor care ajung aici vor doar să meargă la cumpărături și să se relaxeze pe plajele cu pietriș. Destinația exclusivistă oferă acestora nu prea multe plaje, dar ele sunt diferite, în funcție de preferința fiecăruia. Noi îți prezentăm cele mai cunoscute dintre acestea:

Spiaggia Grande – este principala plajă, fiind situată în centrul orașului. Cu cei 300 m lungime, plaja este una dintre cele mai mari de pe Coasta Amalfi și atrage anual o mulțime de celebrități.

La Scogliera – este o plajă privată, destinată cuplurilor tinere sau celor care doresc liniște, accesul copiilor nefiind permis.

Fornillo Beach – este o plajă mică, liniștită, cu mai mult petriș decât nisip, la care se poate ajunge din Spiaggia Grande pe o cărare, pe marginea coastei, dar și cu liftul. Plaja beneficiază de 4 baruri.

Coasta Amalfi se găsește pe lista majorității pasionaților de călătorii, care vin aici în căutarea relaxării, meselor bune sau a panoramelor făcute celebre de filmele hollywoodiene.