Fereastra ta spre lumea vacanţelor

Mallorca - Perla Insulelor Baleare

Travel Tips

Mallorca este cea mai mare dintre cele patru insule ale Arhipelagului Balear, fiind situată în estul Spaniei. Este o insulă contrastantă, cu orașe turistice, agitate și cosmopolite în sud-vest și peisaje idilice, cu munți înalți și țărm stâncos în nord. Ca și restul arhipelagului, Mallorca este una dintre principalele destinații turistice ale Europei, atrăgând peste 12 milioane turiști anual. Plajele excelente, vremea minunată și cluburile de noapte extravagante fac din această insulă locul perfect pentru a-ți petrece vacanța.

Ca și Ibiza, Mallorca este celebră pentru numeroasele posibilități de distracție și pentru cei cărora le place viața de noapte. Insula oferă o mare varietate de baruri, puburi, discoteci sau cluburi, însă cele mai interesante petreceri sunt în Magalluf, El Arenal sau Palma. Însă principala atracție a insulei o constituie plajele sale uimitoare și peisajele de vis: întinderi de nisip alb, apă limpede precum cristalul, golfuri ascunse de stânci și plaje naturale și sălbatice. Mallorca are peste 150 de plaje și golfuri presărate de-a lungul coastei sale, fiecare dintre ele unice în felul lor și potrivite pentru gustul fiecăruia.

Pentru că știm că vrei să alegi plaja potrivită pentru tine, îți prezentăm mai jos cele mai frumoase plaje ale insulei Mallorca, conform specialiștilor:

Es Trenc – probabil cea mai frumoasă plajă a Europei, aproape neatinsă, este situată în sudul insulei și impresionează prin nisipul alb și fin și apa turcoaz, care te va duce cu gândul la Caraibe.

Cala Mesquida – are aspectul unui deșert, fiind presărată cu nenumărate dune de nisip și semiînconjurată de coline. Este populară printre surferi, datorită valurilor mari, comparativ cu celelalte plaje situate în apropiere.

Cala Agulla – situată în nord-estul insulei, plaja este înconjurată de o pădure de pini. Dimensiunea plajei variază în funcție de direcția curenților mării.

Cala Mondrago – plaja situată pe coasta estică este ideală pentru familiile cu copii. De asemenea, este potrivită pentru practicarea snorkelingului.

Cala Formentor – o plajă îngustă, de doar 8 metri lățime, dar înconjurată de apa turcoaz care te invită să petreci cât mai mult timp bucurându-te de ea.

Capitala insulei, Palma, este totodată și capitala comunității autonome Insulele Baleare, situată pe coasta sudică, în Golful Palma. Reprezentativ pentru istoria și originile insulei, orașul nu trebuie ratat în cadrul vacanței tale în Mallorca. Chiar și familia regală a Spaniei și-a ales acest oraș ca reședință de vacanță.

Orașul Palma este una dintre destinațiile preferate ale europenilor de peste 60 ani, iar numărul celor care o descoperă crește anual. Principalul punct turistic al Palmei îl constituie centrul istoric, în jurul căruia s-a ridicat orașul modern. O multitudine de obiective turistice așteaptă turiștii aici, printre care Catedrala gotică La Seu – construită pe locul celei mai vechi moschei ale insulei, Biserica Santa Creu – amplasată pe un deal ce oferă priveliști spectaculoase asupra portului, Băile Arabe, Castelul Bellver – singurul castel circular din Spania sau Palatul Almudana – reședința regală de vară.