Fereastra ta spre lumea vacanţelor

Bodrum – Saint Tropez-ul Turciei

Travel Tips

Orașul Bodrum este localizat pe coasta de sud a peninsulei Bodrum, în provincia Mugla. Este cea mai vestică stațiune a Turciei, motiv pentru care în aspectul orașului se resimt influențele Greciei, eleganța construcțiilor și culorile predominante, alb și albastru. În antichitate, orașul purta numele de Halikarnas, aici fiind ridicat Mausoleul regelui Mausol, una dintre cele șapte minuni ale lumii antice.

Bodrum este una dintre cele mai cosmopolite stațiuni ale Turciei. Considerat ca fiind un centru de iahting internațional, în portul său ancorează zilnic iahturi de lux. Modul de viață european a făcut ca această stațiune să fie recunoscută și pentru viața de noapte, la fel de animată ca cea din timpul zilei.

Saint – Tropez – ul Turciei este un oraș al nopților albe, unde petrecerile durează până în zori. Printre cele mai frecventate cluburi  se numără Halikarnas, unul dintre cele mai mari cluburi în aer liber din lume, ce poate găzdui până la 5000 persoane, amplasat într-un amfiteatru. Aici sunt organizate spectacole cu laser sau petreceri cu spumă. Un alt club aglomerat este Bodrum Marina Club. Acesta este situat pe un catamaran ce are fundul din sticlă, unde se află și ringul de dans. Și aici sunt organizate petreceri cu spumă.

Orașul este și un important centru cultural al țării, în principal datorită trecutului fascinant ce a transformat Bodrum într-un oraș încărcat de istorie și mitologie. Orașul în care s-a născut istoricul Herodot se remarcă prin numeroasele galerii de artă, având o atmosferă boemă, în timp ce arhitectura impresionează prin îmbinarea trăsăturilor tradiționale turcești cu influențele grecești.

Bodrum este însă faimos pentru numeroasele sale vestigii istorice, ce atrag turiștii care vor să afle cât mai multe despre istoria acestei așezări. Îți prezentăm așadar câteva dintre aceste obiective istorice ale Bodrumului:

Ruinele Mausoleului din Halicarnas – una din cele șapte minuni ale lumii antice, mausoleul a fost ridicat pentru regele Mausolos și este faimos pentru mulțimea de statui cu care era decorat. Ruinele se află în partea de nord a orașului, în cadrul unui muzeu în aer liber.

Castelul  Sf. Petru – situat între cele două porturi, castelul a fost construit de către Cavalerii Ordinului Sf. Ioan și este unul dintre cele mai bine păstrate monumente ale Evului Mediu.

Amfiteatrul Antic – construit de același rege Mausolos, edificiul este foarte bine conservat și oferă o priveliște extraordinară asupra întregului oraș.

Morile de Vânt – cele sapte mori, construite din piatră și lemn, aflate într-un proces de restaurare, pentru a fi redate circuitului turistic, au fost folosite până în 1970, pentru măcinarea cerealelor.

Poarta Myndos – singura construcție ce s-a păstrat din vechiul zid al orașului, lung de 6 km. Este locul unei importante bătălii purtate de Alexandru cel Mare.