Fereastra ta spre lumea vacanţelor

Belek – cosmopolitism și exclusivitate

Travel Tips Vacanțe Cu Soare

Belek este una dintre stațiunile preferate ale europenilor, situată în estul provinciei Antalya, în districtul Serik, pe țărmul Mării Mediterane. Amplasată printre păduri de pini, la 43 km de orașul Antalya, Belek beneficiază de cca. 300 zile însorite pe an și își întâmpină turiștii cu hoteluri de lux, sistem de masă All Inclusive, plaje aurii, ape turcoaz și terenuri de golf.

Regiunea dispune de peste 32 hoteluri de lux, construite recent, după un concept nou: asigurarea confortului fără distrugerea formelor de relief, prin promovarea ecoturismului și conservarea habitatului viețuitoarelor. Plajele sunt publice, dar sunt tratate ca private de către resorturile care se aliniază în spatele dunelor.

Plajele din Belek sunt premiate Blue Flag și asigură condiții excelente, numărându-se printre cele mai frumoase plaje de pe coasta turcă. Cei 16 km de nisip alb, curat constituie un perfect loc de joacă pentru copii, prin înclinarea lină către mare. Plajele sunt și o locație potrivită pentru țestoasele Carretta Carreta, astfel că zona este protejată de autorități, care se asigură că depunerea ouălor de către acestea nu este pusă în pericol.

Golful este principala activitate sportivă desfașurată în Belek. Stațiunea a devenit un principal centru de golf al Turciei și se mândrește cu organizarea a peste opt turnee internaționale, dispunând și de terenuri pentru jucători de toate nivelurile. În afară de golf, în Belek se mai pot practica și alte sporturi de aventură, cum ar fi windsurfingul, schiul nautic, raftingul sau alpinismul.

Alte variante populare de petrecere a timpului liber în Belek sunt safariurile cu  jeepul în munți, excursii cu barca, excursii către cascadele Manavgat sau băile termale de la Pamukkale. Parasailingul, scuba diving, plimbările cu jet ski-ul sau echitația sunt alte posibilități de relaxare activă pentru turiștii aflați în Belek. De asemenea, la scurtă distanță se află și uimitoarea cascadă Kursunlu, un obiectiv emblematic al stațiunii și habitatul a peste 100 specii de păsări. În spatele cascadei se află o peșteră ascunsă de apă, dar foarte vizitată de către turiști.