Fereastra ta spre lumea vacanţelor

Playa del Carmen – o destinație perfectă

Sejur Exotic Travel Tips

Playa del Carmen este situată pe Coasta Caraibelor din Peninsula Yucatan, la o distanță de aproximativ 60 km de Cancun. Fost sat de pescari, stațiunea beneficiază încă de simplitatea unui oraș mic, ce poate fi traversat pe jos. Totodată, este locul perfect pentru o vacanță pe malul mării, cu soare și apă limpede sau plimbări pe malul apei.

Situată chiar în inima Rivierei Maya, Playa del Carmen este principala destinație din regiune pentru magazine, restaurante și viață de noapte. Stațiunea este faimoasă și pentru elegantele cluburi de pe plajă. Ca o alternativă la plajele publice, aceste cluburi oferă servicii de alimentație, o varietate de tratamente de spa și sporturi acvatice, plus acces la toalete, dușuri și piscine. De asemenea, în apropiere există o multitudine de posibilități pentru a vă petrece timpul liber.

Tulum, cel mai vizitat sit mayaș după Chichen Itza, este una dintre ultimele așezări ridicate de civilizația indigenă.

Avenida Quinta este o arteră pietonală ce cuprinde numeroase obiective cultural-sociale și de divertisment din Playa del Carmen.

Xcaret Eco Park este un parc “eco-arheologic”, destinat în principal familiilor, cu posibilități de practicare a scufundărilor, snorkelingului sau a altor activități acvatice, de a viziona spectacole de muzică sau dansuri tradiționale sau de a admira flora și fauna locală.

Sian Ka'an este un parc național înființat în 1986, ce face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO. Este un loc ce beneficiază de o mare biodiversitate, dar și de 23 de situri arheologice ale culturii mayașe.

Xel Ha este unul dintre cele mai mari parcuri acvatice din lume, localizat în jurul unei lagune. Printre activitățile practicate se numără snorkelingul, scuba diving sau înot cu delfinii.

Inițial un mic sat de pescari, Playa del Carmen încearcă să își păstreze aerul rural, fiind interzisă construcția clădirilor cu mai mult de 4 etaje. În ciuda acestei restricții, în stațiune au apărut și câteva hoteluri mai mari. Locurile de cazare variază aici de la hosteluri până la superbe hoteluri de lux, toate situate la mică distanță față de plajă. În sudul orașului se află zona Playacar, ce deține un teren de golf, câteva complexe turistice all-inclusive și o zonă rezidențială.

Hotelurile de pe plajă includ Sandos Playacar Beach Resort & Spa 5*, Azul Fives Hotel by Karisma 5*, Paradisus Playa del Carmen La Esmeralda 5* sau Paradisus Playa del Carmen La Perla 5*. Pe lângă acestea, există și alte opțiuni în imediata apropiere a plajei, dintre care pot fi enumerate: Sandos Caracol Eco-Resort & Spa 4*, Hotel Iberostar Quetzal 4* sau Occidental Royal Hideaway Playacar 5*.