Fereastra ta spre lumea vacanţelor

Tenerife - Insula Eternei Primăveri

Travel Tips

Tenerife, cunoscută și ca Insula Eternei Primăveri, este cea mai întinsă, cea mai înaltă și cea mai populată dintre insulele Arhipelagului Canare. Datorită temperaturii care iarna nu coboară sub 18°C, iar vara fluctuează în jurul a 30°C, Tenerife este o destinație vizitată de turiștii de pretutindeni tot timpul anului. De altfel, în lunile de iarnă, în timp ce turiștii se bucură de soare și plajă, zăpada acoperă vârful muntelui Teide, cel mai înalt punct de pe insulă.

Insula are peste 100 de plaje minunate, considerate unele dintre cele mai bune din Europa, acoperite cu nisip negru de origine vulcanică sau cu nisip fin adus din Sahara. Majoritatea acestor plaje sunt premiate cu distincția Blue Flag, atât pentru frumusețea și calitatea lor, cât și pentru curățenie și amenajări.

Pentru că știm că vrei să alegi plaja potrivită pentru tine, îți prezentăm mai jos cele mai frumoase plaje ale insulei Tenerife, conform specialiștilor:

Playa de las Teresitas – este foarte populară atât printre turiști, cât și printre localnici și dispune de numeroase baruri și restaurante, fiind umbrită de palmieri. A fost extinsă în 1973 prin aducerea de nisip din Sahara.

Playa de las Americas – este renumită pentru nisipul negru, de origine vulcanică și se situează în extremitatea sud – estică a insulei.

Playa de los Cristianos – este recomandată celor care doresc o vacanță mai liniștită. Dispune și de port, iar plajele artificiale, cu nisip auriu beneficiază de numeroase facilități, printre care posibilitatea practicării sporturilor acvatice, volei de plajă, spațiu de joacă pentru copii.

Playa El Cabezo – situată în apropierea orașului El Medano, este gazda celor mai importante competiții de windsurfing, printre care și ”Marele Premiu al Insulei Tenerife” .

Playa del Roque – oferă priveliști spectaculoase asupra oceanului și beneficiază de valuri puternice, motiv pentru care este preferată de iubitorii de surfing.

Tenerife beneficiază de numeroase posibilități de petrecere a timpului, precum tururi cu telefericul spre vârful vulcanului Teide, trasee pentru drumeții, excursii către impunătorul arbore Drago Milenario sau către stâncile Los Gigantes, parcul zoologic Loro Parque, dar și cel mai mare parc acvatic din Europa, Siam Park.

Siam Park are o suprafață de peste 20 ha, fiind considerat totodată și cel mai spectaculos parc acvatic european. Înconjurat de vegetație subtropicală, parcul oferă 14 atracții acvatice majore și câteva baruri și restaurante. Dispune și de o zonă pentru surferi, în care valuri foarte înalte sunt produse artificial, spre deliciul acestora. Iubitorii de adrenalină au la dispoziție ”Tower of Power”, un sistem de tobogane acvatice ce măsoară 28 m.

Este bine de știut faptul că turiștii au asigurat transport gratuit către parc la fiecare 30 minute din stațiunile Adeje, Playa de las Americas și Los Cristianos.