Fereastra ta spre lumea vacanţelor

Cuba - un paradis romantic

Travel Tips Sejur Exotic Vara Exotică

Cuba este o destinație potrivită pentru petrecerea oricărui tip de vacanță și pentru orice tip de turist, însă peisajele spectaculoase și ambianța romantică fac din această țară exotică o destinație perfectă pentru petrecerea lunii de miere. În vacanța pe care nu o vor uita niciodată, îndrăgostiții pot alege dintre numeroasele posibilități de petrecere a timpului liber: pentru aventurieri, scufundători sau pasionați de păsări, dar și pentru iubitorii de istorie și cultură.

Havana este capitala Cubei și cel mai important oraș al țării, numit în anii ’20 “Parisul Caraibilor”. Acest oraș nu trebuie ratat, chiar și în cadrul unei luni de miere. După o perioadă în care Havana genera mai multe venituri ca Las Vegas, prin practicarea jocurilor de noroc și a curselor de mașini, a venit dominația lui Fidel Castro și instalarea regimului comunist. Însă în ultimii ani, întreaga țară s-a dezvoltat enorm, devenind o destinație turistică internațională.

În Havana vei avea ocazia de a întâlni oameni calzi, veseli și prietenoși, gata întotdeauna pentru a petrece pe ritmuri de salsa. Viața de noapte este vibrantă, cu muzică bună, spectacole de cabaret și toasturi de Cuba Libre. Legenda spune că  băutura a fost inventată pentru a sărbători eliberarea țării de sub stăpânirea ibericilor. Numele acesteia a reprezentat strigătul de bucurie rostit de poporul cubanez. De asemenea, mai este cunoscută și sub numele de “Băutura piraților”. Așadar, prin adăugarea câtorva stropi de zeamă de lămâie, multă gheață, rom și cola, a fost inventat unul dintre cele mai populare cocktail-uri din întreaga lume.

Varadero este cea mai cunoscută destinație litorală a Cubei și un adevărat centru exclusivist, ce se extinde de-a lungul peninsulei Hicacos. Numită și Playa Azul datorită  întinselor plaje de nisip alb și fin – printre cele mai frumoase din lume și apelor turcoaz, Varadero este totodată și cel mai mare complex de resorturi din Caraibe, cu peste 50 hoteluri.

În fiecare an, Varadero este vizitat de un număr din ce în ce mai mare de turiști, atât din Europa, cât și din America de Nord. De altfel, majoritatea turiștilor sunt străini și foarte puțini sunt cubanezi. Stațiunea dispune și de o multitudine de activități de relaxare, printre care: posibilitatea de a face scufundări – există 23 de astfel de locații cunoscute la nivel mondial, pescuit la adâncime, golf sau sporturi nautice. De asemenea, Varadero este și un centru cultural, aici având loc numeroase concerte, festivale sau evenimente sportive internaționale.

Resorturile din Varadero sunt ideale pentru luna de miere, impresionante și romantice, iar unele dintre ele beneficiază și de pachete speciale pentru acest tip de vacanță. Dacă intenționezi să îți petreci luna de miere în Varadero, specialiștii noștri îți recomandă: Hotel Paradisus Princesa del Mar Resort & Spa, Hotel Paradisus Varadero Resort & Spa, Hotel Melia Peninsula Varadero, Hotel Iberostar Laguna Azul sau Hotel Melia Las Americas, toate catalogate la 5*.