Fereastra ta spre lumea vacanţelor

Samana - bijuteria Republicii Dominicane

Sejur Exotic Travel Tips

Peninsula Samana este o destinație unică în Republica Dominicană, foarte diferită de resorturile cu sistem all inclusive precum Punta Cana sau Puerto Plata. Cel ce a descoperit Republica Dominicană, Cristofor Columb, considera Samana ca fiind “cel mai frumos loc de pe pământ”. Mica peninsulă din nord-estul țării este preferată de către turiștii independenți, europeni sau localnici în căutarea plajelor aurii, neatinse.

Samana este astăzi una dintre cele mai căutate destinații, oferind un cadru magic pentru o vacanță perfectă, atât pentru grupuri de prieteni, cât și pentru cupluri sau familii cu copii. De asemenea, este o locație excelentă pentru luna de miere. În afară de garanția relaxării pe superbele plaje, Samana oferă posibilitatea altor activități, precum scufundări, kitesurfing, snorkeling sau practicarea ecoturismului.

Principalul eveniment al peninsulei se desfășoară între 15 ianuarie și 20 martie, când circa 10 000 de balene cu cocoașă ocupă golful, într-un magnific ritual de împerechere. Aceasta este singura perioadă în care Samana poate fi considerată aglomerată.

Parcul Național Los Haitises este remarcabil prin peisajul impresionant și peșterile cu gravuri realizate în perioada pre-columbiană, cel mai probabil de către nativii Taino. Există aici peste 110 specii de păsări, o vegetație tropicală luxuriantă și cea mai extinsă pădure de mangrove din țară. Excursiile cu barca durează 45 minute.

Playa de Rincon a fost desemnată de către specialiști drept a doua cea mai bună plajă din lume. Plaja arată ca un paradis și se poate ajunge doar cu barca. La un capăt al plajei se află un mic bazin, alimentat de râul Cano Frio, cu apă mai rece. La capătul celălalt, plaja dispune de o mică zonă de adăpost, ce constituie un loc excelent pentru snorkeling.

Peninsula beneficiază de o gamă largă de posibilități de cazare, de la hoteluri mici, independente, la câteva resorturi all inclusive. Este interesant de știut faptul că viața localnicilor nu a fost deloc afectată de către dezvoltarea turismului. Cele 3 orașe principale ale peninsulei sunt Santa Barbara de Samana, Sanchez și Las Terrenas, fiecare cu specificul său.

Las Terrenas este cel mai aglomerat oraș, cu cele mai variate locuri de cazare, restaurante, viață de noapte și plaje. Santa Barbara de Samana, denumit de cele mai multe ori doar Samana, este capitala provinciei și port. Este punctul de plecare pentru tururile în care se admiră balenele cu cocoașă și pentru excursiile către Cayo Levantado și Parcul Național Los Haitises. Sanchez este poarta de acces către peninsulă, fost port maritim, gară și centru comercial.