Fereastra ta spre lumea vacanţelor

Lanzarote, un mic paradis

Sejur Exotic Travel Tips

Lanzarote este una dintre cele șapte insule principale ale Arhipelagului Canarelor, situată în Oceanul Atlantic, la aproximativ 140 km vest de Coasta Marocului. Declarată Rezervație a Biosferei de către UNESCO în 1993, Lanzarote beneficiază de nenumărate posibilități de divertisment sau relaxare, de la vulcani activi până la superbele plaje cu nisip auriu. În ceea ce privește perioada propice de vizitare, Lanzarote poate fi vizitată în orice perioadă a anului, iar apa este tot timpul suficient de caldă pentru a înota.

Cele peste 100 de plaje ale insulei atrag turiștii datorită apelor cristaline, ce pot fi atât liniștite, cât și agitate, cu valuri puternice, excelente pentru practicarea sporturilor nautice. Formele vulcanice de pe fundul oceanului adăpostesc o bogată faună marină, foarte apreciată de cei pasionați de scufundări. Plajele se bucură de caracteristici și particularități diverse, de diferite tipuri de nisip sau orientări. Unele aparțin ariilor protejate, accesul fiind interzis, în timp ce altele, situate în zone mai retrase, sunt acccesibile doar pe jos sau cu barca.

Cea mai importantă stațiune turistică a insulei este Puerto del Carmen, ce beneficiază de o plajă cu nisip auriu, cu o lungime de 5 km. Printre stațiunile căutate de turiști se numără și Playa Blanca – inițial un sat de pescari, ce își păstrează încă atmosfera specifică, fiind recomandată familiilor. Plajele din Papagayo, situate în cadrul zonei protejate, sunt considerate a fi cele mai frumoase de pe insulă. În Costa Teguise, ce oferă multe plaje pitorești, cu ape calde, se află și una dintre reședințele familiei regale a Spaniei.

Apele calde ale Oceanului Atlantic ce înconjoară insula oferă condiții excelente pentru practicarea diverselor sporturi nautice. Dacă pe coasta nordică se pot practica windsurfingul, surfingul sau navigațiile, coasta sudică beneficiază de condiții prielnice  pentru practicarea înotului, scufundărilor sau snorkelingului.

Scufundările în apele din jurul insulei înseamnă explorarea unui relief vulcanic subacvatic, ce adăpostește o mare varietate de specii marine. De asemenea, este bine de știut că în apropierea portului din stațiunea Puerto del Carmen au fost scufundate câteva epave, tocmai pentru a crea un parc marin. Această lume subacvatică din jurul insulei Lanzarote poate fi explorată cu ajutorul unui mini-submarin, în cadrul practicării safari-ului subacvatic.

Oceanul Atlantic beneficiază de condiții excelente și pentru pescuitul sportiv. În această privință, porturile de pe coasta sudică oferă posibilitatea închirierii de bărci, ce dispun de echipament profesionist.

Navigația în apropierea insulei este de asemenea un sport foarte popular, datorită vânturilor puternice. Există numeroase centre pentru închirierea echipamentului necesar, dar și pentru practicarea cursurilor pentru începători.