Fereastra ta spre lumea vacanţelor

Hurghada – un paradis la Marea Roșie

Travel Tips

Hurghada este cea mai renumită stațiune a Egiptului, aflată la 500 km de capitala Cairo și se întinde pe o lungime de circa 40 km de-a lungul litoralului. Deși nu cu mult timp în urmă era doar un sat de pescari, Hurghada s-a transformat, devenind importantul centru turistic din prezent, o stațiune cosmopolită și plină de viață.

Chiar dacă este cunoscută drept una dintre destinațiile mondiale de top pentru scufundări, Hurghada oferă câte ceva oricărui tip de turist: distracție pe plajă, sporturi acvatice extreme, distracție în cluburi sau posibilitatea practicării golfului sunt doar câteva dintre opțiunile oferite turiștilor.

Principala atracție a stațiunii o reprezintă scufundările la adâncime. Apele Mării Roșii oferă numeroase priveliști senzaționale, cu mii de pești multicolori și superbe grădini subacvatice.

Pentru pasionații de cumpărături, bazarul El Dahar reprezintă un adevărat paradis. Aici se pot găsi de la haine la bijuterii, parfumuri sau obiecte de decor, toate putând fi negociate.

Insula Mică Giftun și Insula Mare Giftun formează un parc marin, unde turistii pasionați de snorkeling sau scuba diving pot admire diverse vietăți marine: balene rechin, baracude sau recife de corali.

Safariul în deșert este o experiență unică, ce constă în excursii prin deșert, în jeepuri, către locurile în care trăiesc beduinii.

Spectacolul “Alf Leila Wa Leila Club” (O mie și una de nopți) este un renumit show ce prezintă dansurile tradiționale egiptene și are loc în hotelul Alf Leila Wa Leila Club.

Stațiunea de lux este împărțită în trei zone: Sakalla, El Dahar și El Korra. În Sakalla se găsesc cele mai multe hoteluri, așezate de-a lungul coastei și construite în stil oriental, dar și numeroase restaurante. El  Dahar este partea veche a orașului, o zonă fermecătoare, în care se găsește și bazarul, iar El Korra este zona modernă, unde încă se construiesc hoteluri.

Hotelurile din Hurghada sunt adevărate mini-comunități, au plaje cu nisip fin, foarte întinse și foarte bune, cu facilități variate și intrare lină în mare, ceea ce le face potrivite pentru familiile cu copii. Majoritatea hotelurilor au adoptat sistemul de all inclusive, prin care turiștii nu sunt nevoiți să părăsească locația. Pe lângă plaja proprie, hotelurile dispun de piscine, restaurante și baruri, terenuri de joacă pentru copii, magazine. Astfel, turiștii au parte de un sejur complet.

Printre cele mai bune hoteluri din Hurghada se numără: Hilton Plaza sau Sunrise Grand Select Crystal Bay Resort, de 5 stele, Mercure Hurghada, Arabella Azur sau Bel Air Beach Resort, de 4 stele.