Fereastra ta spre lumea vacanţelor

Republica Dominicană – o destinație de vis

Travel Tips Sejur Exotic Vara Exotică

Republica Dominicană este un stat insular situat în America Centrală, în nordul Mării Caraibilor. În ultimele decenii, Republica Dominicană a devenit una dintre cele mai importante destinații turistice mondiale, datorită peisajelor spectaculoase, întinselor plaje cu nisip alb și fin, adăpostite la umbra palmierilor, a apelor incredibil de limpezi, de culoarea turcoazului sau a ospitalității poporului dominican, mereu cu zâmbetul pe buze.

Perla Republicii Dominicane este stațiunea Punta Cana, faimoasă pentru minunatele sale plaje, considerate unele dintre cele mai bune din lume. Peste 50 hoteluri ce oferă sistemul de masă all inclusive, adevărate complexe de lux, sunt răspândite de-a lungul celor 40 km de plaje cu nisip alb și fin. Amenajată în stil european, stațiunea beneficiază de numeroase facilități pentru agrement, printre care se numără Parcul Manati, terenuri de golf, grădini tropicale și zoologice, sporturi nautice, spectacole cu animale.

Punta Cana este totodată și o destinație de top pentru petrecerea lunii de miere. Hotelurile oferă pachete speciale pentru acest tip de vacanță, primind tinerii căsătoriți într-un cadru romantic. Dacă te decizi să îți petreci cea mai frumoasă vacanță în acest paradis caribian, specialiștii noștri îți recomandă câteva dintre cele mai bune hoteluri de 5*: Hotel Punta Cana Princess, Hotel Grand Palladium Bavaro Suites Resort & Spa, Hotel Dreams Palm Beach sau The Royal Suites Turquesa.

Capitala și totodată cel mai mare oraș al Republicii Dominicane este Santo Domingo, despre care se spune că este și cel mai vechi oraș din Lumea Nouă. Aici s-a ridicat prima catedrală, s-a înființat prima universitate și primul spital din Lumea Nouă. Astăzi, orașul impresionează prin superba arhitectură colonială, plajele sale și prin numeroasele posibilități de petrecere a timpului liber, printre care: plimbările pe țărmul Mării Caraibilor, vizitarea numeroaselor muzee, a parcurilor, acvariului sau a zonei coloniale. De asemenea, nu trebuie ratate shopping-ul sau servirea mesei într-unul din restaurantele tradiționale.

Cea mai vizitată plajă din întreaga Republică Dominicană este plaja Boca Chica, situată la cca. 30 km de centrul orașului Santo Domingo. Plaja este protejată de un recif de corali și beneficiază de nisipul alb, apele limpezi și de mică adâncime, iar valurile mici și curenții calzi fac ca plaja Boca Chica să fie recomandată familiilor cu copii. Partea estică a plajei, supranumită “Saint Topez”, este preferată de europeni.