Fereastra ta spre lumea vacanţelor

Fuerteventura – “tărâmul cu noroc”

Travel Tips Sejur Exotic

Fuerteventura este una dintre cele șapte Insule Canare si a doua ca mărime dintre acestea. Insula beneficiază de întinse peisaje naturale, de apele turcoaz și de superbe plaje cu nisip alb-auriu. Una dintre cele mai frumoase insule din Canare, Fuerteventura este locul perfect pentru a practica numeroase activități sportive în cele mai bune condiții și pentru a avea parte de o vacanță perfectă.

Insula Fuerteventura poate fi vizitată oricând, temperaturile fiind perfecte pentru plajă în orice moment al anului. Însă Fuerteventura nu este doar o destinație pentru soare și plajă. În această insulă, declarată rezervație a naturii, pot fi admirate peisaje surprinzătoare, precum câmpii întinse, formate de-a lungul a mii de ani de eroziune, ce contrastează cu munții vulcanici sau impresionantele dune de nisip.

Aceste dune fac parte dintr-un parc natural, Parque Natural de Corralejo, ce are o suprafață totală de aproximativ 7 km², habitat cu numeroase specii endemice protejate. Cei norocoși pot observa vulturul egiptean guirre, singura specie de vulturi ce trăiește în Insulele Canare.

Muntele Tindaya este muntele sacru al băștinașilor, considerat ca având proprietăți magice. Aici există peste 100 sculpturi care atrag numeroși turiști, dar și localnici ce vin anual în pelerinaj.

De asemenea, turiștii pot participa la manifestările culturale ce au loc pe insulă. Carnavalurile de aici includ spectacole și concursuri de muzică și dans, curse auto sau curse cu plute, competiții de lucha canaria (varianta locală de lupte), degustări de vin etc.

Plajele insulei Fuerteventura sunt dintre cele mai variate: cu nisip alb, nisip auriu sau chiar și plaje cu nisip vulcanic, deși nu există niciun vulcan activ pe suprafața insulei. De asemenea, insula este o destinație preferată și de către nudiști, multe dintre plaje devenind în timp plaje pentru nudiști, chiar dacă nu au oficial acest statut. Peninsula Jandia este locul în care se găsesc cele mai bune plaje.

Playa de Sotavento – cu o lungime de aproximativ 5 km lungime și cu o lățime ce ajunge în timpul refluxului până la un kilometru, plaja este un paradis pentru iubitorii de windsurfing datorită brizei ce bate în permanență.

Playa de Cofete – are o lungime de 15 km și oferă o priveliște superbă către Muntele Jandia. Este o plajă romantică, mai puțin aglomerată.

Playa de Matorral – se remarcă prin impozantul far și prin vegetația bogată și specifică, fiind o zonă protejată. La periferia plajei se găsește o porțiune rezervată nudiștilor.