Fereastra ta spre lumea vacanţelor

Sharm El Sheik – Perla Sinaiului

Travel Tips

Sharm El Sheik este una dintre cele mai elegante și luxoase stațiuni de la țărmul Mării Roșii, situată în sudul Peninsulei Sinai, la poalele munților cu același nume. Fiind protejată de vânturi datorită munților și de valurile puternice datorită Canalului Suez și Golfului Aqaba, stațiunea poate fi vizitată tot timpul anului.

Stațiunea de pe țărmul Mării Roșii este unul dintre cele mai mari centre de scufundări din Egipt. Recife de corali, pești exotici viu colorați, delfini sau broaște țestoase, toate acestea atrag iubitorii sporturilor subacvatice. Pe lângă scufundări, se mai pot practica windsurfing-ul, parasailing-ul sau snorkeling-ul, iar pentru începători există numeroase centre de închirieri echipamente locale care oferă și cursuri.

Sharm El Sheik este și un ideal punct de plecare pentru excursii în împrejurimi. Pentru că știm că nu vrei să ratezi niciuna din atracțiile din Sharm El Sheik, îți prezentăm mai jos câteva dintre cele mai vizitate:

Muntele lui Moise – al doilea munte ca înălțime din Peninsula Sinai, este unul din locurile potrivite pentru a admira superbele apusuri sau răsărituri de soare. Legenda spune că acesta este locul unde Moise a primit tablele cu cele 10 porunci.

Mănăstirea Sfânta Ecaterina – lăcașul de cult este un important loc de pelerinaj și o faimoasă atracție turistică a Egiptului. Biserica mănăstirii a fost construită din porunca împărătesei Elena, apărătoare a creștinismului.

Parcul Național Ras Mohammed - este una dintre cele mai frecventate zone pentru scufundări din Marea Roșie. Pe lângă sporturile acvatice, aici se mai pot practica safariul în deșert, călăritul pe cal sau cămilă.

Sharm El Sheik este format din trei părți: Naama Bay, Ras Um Sid Cliff și Sharm El Maya. Zona centrală a stațiunii este Naama Bay, unde se găsesc majoritatea hotelurilor de lux, numeroase restaurante, cluburi, magazine, cafenele și cazinouri. Plaja de aici este principala plajă a stațiunii si una dintre puținele plaje cu nisip.

Sharm El Sheik dispune de o mare varietate de hoteluri, de la moteluri intime la complexe hoteliere de lux. Pentru cei cu buget limitat există hoteluri mai mici, însă cu un design modern. Pentru ceilalți, există marile complexe hoteliere de 5* ce fac parte din lanțurile hoteliere internaționale: Melia, Hyatt Regency, Movenpick, Accor etc. Acestea sunt construite în stil arab, înălțimea lor fiind reglementată de autorități, pentru protejarea naturii.