Fereastra ta spre lumea vacanţelor

Thailanda – regatul surâsului

Sejur Exotic Travel Tips

Thailanda este o țară situată în centrul Asiei de Sud – Est, având capitala la Bangkok, cel mai important centru politic, comercial, industrial, educaţional şi de divertisment al ţării. Statul asiatic se bucură de numeroase monumente exotice, servicii de cea mai bună calitate, plaje uimitoare, o bucătărie excepțională. Pe lângă istoria fascinantă şi cultura unică, Thailanda se mândreşte și cu un popor prietenos, ceea ce i-a adus supranumele de “Ţară a Surâsului”.

Thailanda este împărţită în cinci regiuni principale, divizate la rândul lor în 76 provincii, fiecare cu trăsături culturale, istorice şi naturale unice: de la vârfurile muntoase din nord, unde se adăpostesc triburile exotice, până la câmpiile din centru, platourile din nord-est sau fabuloasele plaje ale insulelor din sud, precum Phuket sau Samui. Thailanda se mândrește cu o capitală modernă și cosmopolită – Bangkok, ce se remarcă prin îmbinarea dintre nou și vechi. La aproximativ 150 km sud-est de Bangkok se află Pattaya.

Pattaya este cea mai cunoscută și vizitată stațiune a țării. Cunoscută pentru vibranta viață de noapte, stațiunea nu este indicată celor în căutarea unei vacanțe liniștite sau a plajelor romantice și singuratice. În schimb, în Pattaya se regăsesc numeroase baruri, restaurante, discoteci, cabarete sau saloane de masaj și saună. Pe lângă spectacolele de dans thailandez, expoziții artistice sau spectacole de teatru, se desfășoară frecvent și partide de box thailandez, ce atrag un număr impresionant de spectatori. Pattaya Beach este principala plajă, cu o lungime de circa 4 km, în jurul căreia se desfășoară cele mai multe hoteluri, restaurante, magazine, baruri și discoteci.

Acest paradis asiatic se bucură de una dintre cele mai faimoase și mai rafinate culturi gastronomice ale lumii. Cele cinci arome fundamentale – picant, acru, dulce, sărat și amar – sunt perfect îmbinate în toate specialitățile thailandeze. Conținutul acestora abundă în ierburi aromate proaspete, condimente sau orez. De asemenea, este bine de știut faptul că mâncărurile thailandeze sunt foarte sănătoase, lipsite de colesterol.

Printre cele mai apreciate preparate culinare de către turiști se numără: Tom Yam Kung – cea mai cunoscută supă din Thailanda, o supă de găină cu ciuperci, bucăţi şi frunze de lămâie şi creveți, Miang Kham – un aperitiv ce combină cocosul, ghimbirul, lămâia, alunele și creveții sau Mi Krop – macaroane thailandeze prăjite și crocante.