Fereastra ta spre lumea vacanţelor

Viena – orașul muzicii clasice

CityBreak Special Travel Tips

Viena este una dintre cele mai frumoase capitale ale Europei și un oraș turistic recunoscut la nivel mondial, ce atrage anual milioane de turiști veniți din întreaga lume. Capitală imperială ce beneficiază de o atmosferă romantică și elegantă, Viena esta un oraș al muzicii, al culturii, dar și al distracției. Datorită celebrilor clasici ce au trăit sau au lucrat aici de-a lungul timpului, și-a căpătat renumele de “Capitală a muzicii clasice”. Mozart, Beethoven, Strauss, Vivaldi sau Schubert sunt doar câțiva dintre aceștia, iar operele lor compuse aici încă se aud în sălile de concerte.

Dacă alegi să vizitezi capitala Austriei, trebuie să știi că aici nu te poți plictisi. Fiecare turist poate găsi ceva de făcut sau de vizitat. Viena este un oraș verde, cu numeroase parcuri și grădini superbe, cu palate și catedrale impunătoare. Printre cele mai vizitate obiective turistice, cunoscute în întreaga lume, se numără: palatul în stil baroc Belvedere, impresionanta catedrală Karlskirche, Catedrala gotică Sf. Ștefan, superba clădire a Primăriei (Rathaus), parcul de distracții Prater sau complexul imperial Hofburg, sediul președenției Austriei. Însă punctul culminant al vizitării Vienei este palatul Schonbrunn, înscris pe lista Patrimoniului Cultural UNESCO.

Schonnbrun este unul dintre cele mai frumoase complexe arhitectonice europene în stil baroc. În timpul Dinastiei Habsburgilor, palatul era reședința de vară a familiei imperiale. Construit în încercarea de a rivaliza cu Versailles-ul francezilor, întregul complex este format din superbul palat cu cele 1441 de încăperi, imensul parc, fântâni și statuete, dar și o grădină zoologică, cea mai veche din lume. Turiștii pot ajunge aici atât cu metroul, cât și cu tramvaiul sau autobuzul.

Bucătăria vieneză este un adevărat brand, iar restaurantele din Viena se bucură de o calitate superioară, localnicii fiind recunoscuți pentru atenția pe care o acordă servirii mesei. Fiecare rețetă vieneză este clasică și modernă în același timp, o invitație la rafinament și eleganță şi la regăsirea atmosferei din saloanele imperiale.

 

Se spune că în Viena se mănâncă cea mai bune carne de vită, dar şi unele dintre cele mai bune deserturi. Capitala Austriei este renumită în special pentru celebrul şniţel vienez, numeroasele tipuri de Wurst (cârnat) - numit de austrieci Frankfurter, Tafelspitz – carne de vită fiartă, servită alături de cartofi fierţi, zdrobiţi şi apoi prăjiţi şi cu un sos din hrean, smântână şi mere, Kaiserschmarren (“clătitele împăratului”), Kipferl – cornul cu nucă sau tradiţionalul tort Linzer – o prăjitură cu alune, fructe gratinate şi gem.