Fereastra ta spre lumea vacanţelor

Maldive – paradisul insulelor tropicale

Travel Tips Sejur Exotic

Maldive este o țară ecuatorială formată din aproape 1200 insule, ce compun un ecosistem spectaculos. Localizate în pitorescul Ocean Indian, insulele reprezintă o destinație turistică specială, un paradis pentru orice turist ce iubește soarele și plaja, decorurile idilice cu cocotieri, palmieri și ape limpezi și albastre, viața marină cu multitudinea de pești exotici și viu colorați.

Insulele Maldive sunt caracterizate de o climă tropicală, cu temperaturi ridicate pe tot parcursul anului. Perioada optimă pentru a vizita Maldive este din noiembrie până în aprilie, ceea ce o face o destinație perfectă pentru petrecerea Revelionului, dar și pentru o vacanță romantică. Doar o mică parte a insulelor este locuită, iar 105 dintre ele sunt stațiuni de vacanță, cu plaje perfecte și peisaje superbe.

Stațiunile din Maldive dispun de toate facilitățile moderne necesare unei vacanțe de neuitat. Aceste stațiuni se caracterizează prin faptul că sunt de fapt bungalow-uri plutitoare, situate pe atoli diferiți și înconjurate de peisaje pitorești. Cei mai renumiți atoli pentru calitatea serviciilor turistice sunt: Male Nord, Baa, Lhaviyani sau Ari.

Atolul Male Nord, unde se află și capitala Male, este centrul turistic al Maldivelor, cu cel mai mare număr de stațiuni. Printre cele mai importante resorturi de aici se numără: Meeru Island – ce beneficiază de cele mai bune plaje din Maldive, Huvafen – resort exclusivist, ideal pentru practicarea sporturilor acvatice, Makunudu – cunoscut pentru gastronomia sa specifică sau Reethi Rah – o insulă retrasă, perfectă pentru relaxare.

Cocotierul este simbolul național al Insulelor Maldive. Acești arbori constituie singura sursă de umbră de pe insulă și pot atinge înălțimea de 30 metri și chiar vârsta de 100 ani. Lemnul arborilor de cocos este folosit de către localnici la construirea bărcilor dhoni, bărcile tradiționale ale insulelor, realizate manual. Cu aceste bărci se pot face plimbări între insule.

Toate resorturile oferă numeroase posibilități pentru practicarea sporturilor sau pentru petrecerea timpului liber. Centrele de sporturi nautice beneficiază de o largă gamă de opțiuni, printre care: scufundări, snorkeling, windsurfing, canoe, ski nautic, plimbări cu șalupa sau catamaranul, wakeboarding. De asemenea, o serie de excursii opționale sunt puse la dispoziția turiștilor: croaziere, excursii către insule de băștinași, picnicuri pe insulele private, island – hopping sau pescuit nocturn, un tip de excursie specific Maldivelor, ce se încheie cu un grătar din captura de peste noapte.