Fereastra ta spre lumea vacanţelor

Riviera Maya - un paradis caribian

Sejur Exotic Travel Tips

Riviera Maya se întinde de-a lungul coastei mexicane a Mării Caraibilor, în Peninsula Yucatan. Zona s-a transformat dintr-un mic sat pescăresc într-un centru turistic modern, oferind servicii de cea mai înaltă calitate în stațiuni de lux, alături de cele mai bune restaurante, viață de noapte, servicii spa, numeroase magazine și terenuri de golf. Riviera Maya beneficiază de cele mai frumoase plaje din Mexic, cu nisip de culoare albă, înconjurate de apele limpezi și turcoaz ale Mării Caraibilor.

Ceea ce face din Riviera Maya o destinație ideală pentru vacanță este lunga listă de activități pusă la dispoziția turiștilor pentru petrecerea timpului liber. Soare și nisip, cultura mayașă, tiroliană, cenote, scufundări și snorkeling, shopping și viață de noapte – aceastea sunt doar câteva din opțiunile oferite de Riviera Maya turiștilor în căutare de experiențe unice. Distracția este garantată pentru oricine, indiferent de vârstă!

Printre experiențele de neuitat ce pot fi trăite în acest paradis tropical se numără: admirarea florei și faunei locale în parcul eco – arheologic Xcaret, snorkeling în parcul tropical Xel-Ha, vizitarea sitului arheologic Tulum, explorarea peșterilor mayașe de la Aktun Chen, scufundări în cel de-al doilea cel mai mare recif de corali din lume.

Dacă alegi să te relaxezi într-unul dintre cluburile de lux de pe plajă, te poți bucura de soare și plajă, sporturi acvatice sau servicii spa. Vei găsi unele dintre cele mai bune resorturi în Playa del Carmen, principalul oraș din Riviera Maya.

Pentru turiștii în căutarea aventurii, vizitarea satelor tradiționale mayașe oferă posibilitatea de a asista la obiceiurile și cultura acestei fascinante civilizații și de a gusta din bucătăria locală. Către interiorul continentului se află ruinele mayașe de la Chichen Itza, probabil cel mai bine păstrat și cel mai impresionant dintre siturile arheologice din Peninsula Yucatan.

Riviera Maya beneficiază de o gamă largă de hoteluri și spații de cazare puse la dispoziția turiștilor. De-a lungul coastei veți găsi resorturi ce aparțin unor lanțuri renumite și oferă servicii de tip All Inclusive, ceea ce vă va garanta o vacanță de vis, cu relaxare și odihnă din plin. Hotelurile mici, de tip boutique, sunt situate în principal în satele și orașele din Riviera Maya. Fiecare hotel are stilul său propriu, dar toate au în comun oferirea celor mai bune servicii.

Printre resorturile ce oferă servicii All Inclusive se numără cele din lanțul Bahia Principe: Grand Bahia Principe Akumal, Grand Bahia Principe Coba, Grand Bahia Principe Tulum sau Luxury Bahia Principe Sian Ka'an Don Pablo Collection, toate clasificate la 5 stele, dar și alte hoteluri precum Occidental Grand Xcaret, Iberostar Paraiso Lindo sau Azur Beach by Karisma, hoteluri de top ce își întâmpină turiștii cu servicii de cea mai înaltă calitate.