Fereastra ta spre lumea vacanţelor

Toate drumurile duc la Roma

CityBreak Special Travel Tips

Roma, fascinanta capitală a Italiei, este unul dintre cele mai frumoase orașe ale Europei și ale lumii. Este localizat în provincia Lazio, pe malul fluviului Tibru și pe cele 7 coline ce au stat la baza nașterii Imperiului Roman. Totodată, este principalul centru cultural al Italiei, un contrast între vechi și nou, între tradiție și modernitate.

Cu o istorie de peste 2000 ani, Roma găzduiește numeroase vestigii ale antichității. Oriunde te-ai afla în oraș, găsești ceva de făcut sau de vizitat. Centrul istoric al orașului este inclus în patrimoniul UNESCO. Printre cele mai importante atracții ale Cetății Eterne se numără: Colosseumul – vechiul loc de întâlnire al gladiatorilor, Panteonul – templul tuturor zeilor, Fontana di Trevi – dedicată zeului Neptun, Termele lui Caracalla – faimoasele băi publice sau Castelul Sant Angelo - mausoleul închinat împăratului Hadrian. Însă în Roma există și locuri mai puțin vizitate, care vă vor impresiona cu siguranță.

Basilica de San Pietro in Vincoli – Biserica de pe Via Cavour este faimoasă pentru statuia lui Moise, operă a lui Michelangelo ce se află aici.

Piramide di Caio Cestio – Piramida Romei poate fi văzută la stația de metrou Piramide.

Chiesa di Santa Maria della Concezione – Biserica de lângă Piazza Barberini este cunoscută pentru interiorul său format parțial din oase.

Ostia Antica – Localizat la 20 minute de Roma, Ostia Antica era portul ce deservea orașul în Antichitate, un răspuns al capitalei la măreția Pompeii-ului.

Via Appia – Aflat la ieșirea din oraș, renumitul drum antic este locul răstignirii celor 1000 gladiatori din tabăra lui Spartacus, dar și a creștinilor persecutați pe vremea lui Nero.

Roma este un muzeu în aer liber, un oraș al culturii ce adăpostește opere de artă de o valoare inestimabilă. Numeroasele muzee sunt considerate a fi comori ale întregii lumi, iar basilicile, ce au apărut aici odată cu pătrunderea creștinismului, au un farmec aparte, toate reprezentând măreția acestui oraș. Statul Vatican este o enclavă a Romei, teritoriu suveran al Sfântului Scaun.

Situat pe malul stâng al fluviului Tibru, Vaticanul este o țară într-un oraș, un stat complet independent. Acest stat fortificat are propria rețea de telefonie, sistem farmaceutic, bancă, bancomate ce utilizează limba latină și post de radio. Cu o populație de aproximativ 850 locuitori, Vatican este singurul loc din lume ce înregistrează o rată de alfabetizare de 100 %. Securitatea este asigurată de faimoasa Gardă Elvețiană, ce au ca motto dictonul Curajos și fidel.