Fereastra ta spre lumea vacanţelor

Jamaica – un cocktail de distracție

Sejur Exotic Travel Tips

Jamaica, țara în care 65% din populație are sub 29 ani!, este cea de-a treia insulă ca mărime a Antilelor Mari și cea mai mare insulă vorbitoare de limbă engleză din Caraibe. Recunoscută pentru Bob Marley și muzica reggae, coloratele costume tradiționale, romul sau generația hippie, Jamaica este nelipsită de pe lista celor mai frumoase destinații tropicale ale oricărui turist.

În prezent, Montego Bay este una dintre principalele atracții turistice ale țării. Al doilea oraș ca mărime din Jamaica, Montego Bay îmbină agitația orașului cu liniștea superbelor plaje. Este o locație preferată pentru shopping, dar și pentru nenumăratele posibilități de distracție. Ocho Rios, numit și Grădina Jamaicăi, este renumit în special pentru cascadele spectaculoase, cheiurile cu vasele de croazieră moderne și grădinile tropicale moderne. Negril este una dintre cele mai populare stațiuni ale țării, iar plajele sale sunt considerate a fi printre primele 10 ale lumii.

Jamaica se bucură de unele dintre cele mai frumoasele plaje ale lumii. Toate stațiunile beneficiază de plaje frumoase și diversificate, de la cele agitate, unde muzica reggae se aude la maxim, până la cele liniștite, ce invită la relaxare pe șezlongurile întinse pe nisipul alb și fin. Una dintre cele mai populare plaje din Jamaica este plaja Turtle din Ocho Rios, înconjurată de resorturi și hoteluri luxoase. Negril Beach sau Seven Mile Beach este cea mai lungă plajă a țării și probail cea mai frumoasă, acoperită de nisipul alb și delimitată de palmieri. Cardiff Hall Public Beach

Paradisul tropical îmbină o largă diversitate de activități, de la intensa viață de noapte la varietatea facilităților pentru practicarea sporturilor nautice sau pur și simplu relaxarea alături de un cocktail răcoritor. Un loc cu o cultură extraordinar de bogată, Jamaica a fost prima colonie din Lumea Nouă în care au fost construite o catedrală, un serviciu poștal, conducte de apă și chiar și o cale ferată, cu mult înaintea Statelor Unite ale Americii. Acum, Jamaica este definită prin relaxarea naturală a locuitorilor, muzica lui Bob Marley, stilul de viață fără prejudecăți, Usain Bolt și peisajele exotice.

Știați că...

În Jamaica se circulă pe partea stângă a străzii?

În Jamaica se găsesc peste 8 specii native de șerpi, dar niciuna nu este veninoasă?

Moneda națională este dolarul jamaican?

Jamaica exportă produse agricole, printre care banane, cafea și zahăr?

Jamaica primește peste 1 milion turiști anual?

Cel mai vizitat muzeu din Jamaica este casa în care a locuit Bob Marley?

Celebrul personaj James Bond a fost creat de către Ian Fleming într-un sat de pe coasta nordică a țării?