Fereastra ta spre lumea vacanţelor

Zell Am See - Schi la cel mai înalt nivel

Go For Snow ® Travel Tips

Zell Am See este una dintre cele mai pitorești și vizitate stațiuni montane ale Austriei. Situată perfect, chiar pe malurile lacului Zell, stațiunea s-a dezvoltat mult față de acum 100 ani, când era doar un târg necunoscut, odată cu construirea căii ferate. Zell Am See este locul potrivit pentru o cură de sănătate, fiind considerată stațiune climaterică din 1961. Nu doar aerul din jurul orașului este benefic sănătății, ci și apa lacului Zell, curată și pură, fiind recomandată drept potabilă.

Schmittenhohe, la poalele căruia se află stațiunea, are o altitudine de 2000 m și este privit drept muntele Austriei cu cea mai pitorească priveliște. Este un paradis al iubitorilor de schi din noiembrie și până la jumătatea lunii aprilie, oferind 77 km de pârtii de schi perfecte pentru o experiență de neuitat.

Altitudinea stațiunii: 758 m

Cel mai înalt punct: 2000 m

Diferența maximă de nivel: 1242 m

Număr total al km de piste: 77 km

Număr pârtii marcate: 42

Piste pentru începători: 25 km

Piste pentru intermediari: 27 km

Piste pentru avansați: 25 km

Trasee albastre: 6

Trasee roșii: 14

Trasee negre: 9

Cel mai lung traseu / pista: aproximativ 8 km (Schutt)

Număr instalații de transport pe cablu / lifturi: 26

Facilități pentru snowboard: parc de distracție

Pârtii cu tunuri de zăpadă: 65 km

Piste de off schi: da

O vacanță în Zell Am See este întotdeauna o experiență unică, indiferent de sezon. Facilitățile sale foarte bune, printre care hoteluri, pensiuni, restaurante, magazine se datorează și apartenenței la cunoscuta zonă de schi Europa Sportregion. Astfel, stațiunea poate fi comparată ca importanță cu Kitzbuhel sau Chamonix. În afară de schi, Zell Am See oferă turiștilor magazine, cafenele sau taverne pe străzile înguste, totul creând o atmosferă tipic austriacă.

Stațiunea dispune de un bogat program apres-ski, modul perfect de a încheia o zi în munții înzăpeziți ai Austriei. Atât sus în munți, cât și în vale, peste tot în Zell Am See au loc petreceri până la primele ore ale dimineții. Cabanele, hanurile, puburile sau tavernele se transformă în locații pentru petreceri. Cele mai cunoscute astfel de locații sunt: Cabrio, Schnaps – Hans, Pinzgauer Diele sau Villa Crazy Daisy, ce servesc băuturi tradiționale și vă prezintă stilul de viață al localnicilor.