Fereastra ta spre lumea vacanţelor

Kaprun – un paradis montan

Go For Snow ® Travel Tips

Kaprun este cea mai populară stațiune din Austria și una dintre cele mai atractive stațiuni ale Europei. Situată la baza munților Kitzsteinhorn, Kaprun este prima stațiune cu domeniu schiabil pe ghețar și cu sporturi ce se pot practica atât vara, cât și iarna. Alături de ghețar și de stațiunea Zell Am See, formează regiunea dedicată sporturilor de iarnă Europa Sportregion.

Pasionații sporturilor de iarnă găsesc în Kaprun cele mai bune condiții. Pârtiile de cea mai bună calitate și cu diferite grade de dificultate atrag turiști tot timpul anului. Kaprun este un orăsel tipic austriac, caracteristică ce se reflectă și în arhitectura clădirilor, a unităților de cazare și a restaurantelor. Aici, viața de noapte este mai liniștită, însă doritorii nu vor duce lipsa barurilor și discotecilor. Pe lângă schiat, se mai pot practica patinajul, plimbările cu sania trasă de cai, parapantă, snowboarding, snowkiting.

Altitudinea stațiunii: 786 km

Cel mai înalt punct: 3029 m

Diferența maximă de nivel: 2118 m

Număr total al km de piste: 59 km

Piste pentru începători: 32 km

Piste pentru intermediari: 20 km

Piste pentru avansați: 7 km

Cel mai lung traseu / pistă: aproximativ 7 km

Număr instalații de transport pe cablu/ lifturi: 21

Facilități pentru snowboard: parc de distracții

Pârtii cu tunuri de zăpadă: 15,5 km

Piste de off schi: da.

Pe lângă ghețarul Kitzsteinhorn, Kaprun oferă și alte atracții. Castelul din Kaprun, construit în secolul XII, a fost restaurat recent și găzduiește anual un festival medieval. Orașul beneficiază și de o centrală hidroelectrică, Turbinenhaus, deschisă vizitatorilor și care cuprinde și un muzeu ce detaliază contrucția centralei. De asemenea, mai pot fi vizitate Turnul Kastnerturm, Castelele Rosenberg și Prielau, Lacurile Zeller și Klamm sau cascada Sigmund Yhun.

Ca și în alte orașe tradiționale austriece, localnicii din Kaprun sunt calzi și primitori. Ofertele de cazare sunt confortabile și pe toate placul tuturor, de la pensiuni rustice și cochete la apartamente complet utilate sau hoteluri de lux. Printre recomandările specialiștilor noștri se numără: Hotel St. Florian – unde o veți putea cunoaște pe Sophia, un cățeluș simpatic și regina hotelului, Pensiunea Alpenrose – unde veți fi întâmpinat cu servicii impecabile sau Gasthof zur Muhle – situată într-o locație superbă. Restaurantele servesc preparate delicioase din bucătăria tradițională sau internațională, iar centrele de wellness, cu saune și piscine oferă ample programe de relaxare.