Fereastra ta spre lumea vacanţelor

Bad Gastein – sănătate și aventură

Travel Tips Go For Snow ®

Stațiunea austriacă Bad Gastein este situată în centrul Parcului Național Hohe Tauern din Provincia Salzburg, la poalele muntelui Graukogel. Cu cei aproximativ 6000 locuitori, se află la 1000 m deasupra nivelului mării și este înconjurată de pitoreasca provincie a Văii Gastein. Deși nu a fost construită pentru schi, Bad Gastein a devenit una dintre cele mai importante stațiuni ale Austriei pentru sporturile de iarnă încă de la începutul practicării acestora.

Siguranța existenței zăpezii, pârtiile de schi perfecte, pentru toate gradele de dificultate, traseele de schi fond și multe alte beneficii sunt motivele care transformă Bad Gastein într-un paradis de iarnă. Deși această zonă nu se află la cea mai mare altitudine din Alpi, se bucură de o cantitate mai mare de zăpadă decât alte stațiuni faimoase. Acest fapt se datorează orientării spre nord a pârtiilor și dotării cu 600 turnuri de zăpadă, ce pot acoperi jumătate din principalele trasee.

Cu o diferență maximă de nivel de 1684 m, cel mai înalt punct al stațiunii se află la altitudinea de 2686 m.  Sunt oferite piste pentru toate standardele, dar proporția majoritară  aparține de departe gradului intermediar de dificultate (peste 65%). Cea mai lungă pistă de nivel intermediar oferă o coborâre de 10,4 km lungime. Deși nu este o stațiune tipică pentru pasionații de snowboard, Bad Gastein oferă și un parc special amenajat pentru aceștia. De asemenea, dispune și de 60 teleferice, printre care 10 gondole, 19 telescaune și 18 teleschiuri. Sezonul de schi durează de la începutul lunii decembrie până la jumătatea lunii aprilie.

Inițial o stațiune balneo - climaterică, Bad Gastein se remarcă prin centrul de spa cunoscut la nivel modial, dar și prin peisajul urban caracteristic. Frumoasele clădiri ce datează din perioada Belle Epoque conferă eleganță stațiunii și se potrivesc perfect cu peisajul natural din împrejurimi. Posibilitățile programelor apres-ski sunt numeroase în pitorescul orășel. Cei ce vor să petreacă o pot face într-unul din localurile stațiunii și chiar în centru este situat casinoul Grand Hotel de l’Europe.

Încă din secolul al XIII–lea, această zonă a atras vizitatorii cu izvoarele sale fierbinți și băile termale ascunse în munți. Și în prezent este una dintre cele mai moderne zone ale Europei destinată sănătății și aventurii. În cadrul termelor Felsentherme, un milion de litri de apă ce provin de la 17 izvoare termale se scurg zilnic în piscine, iar turiștii se pot bucura de un parc acvatic de 600 m². Peștera termală din Gastein este unul dintre cele mai eficiente remedii naturale împotriva afecțiunilor reumatice, datorită combinației dintre căldură și umiditate, iar cascada de aici distribuie apă cu proprietăți medicale datorită conținutului de radon în toată stațiunea. De asemenea, hotelurile dispun de centre de spa și wellness moderne.