Fereastra ta spre lumea vacanţelor

Antalya – relaxare și încântare

Travel Tips Vacanțe Cu Soare

Antalya este principala stațiune de vacanță a Turciei, situată într-o zonă cu plaje largi și nisip fin, cunoscută sub denumirea de Riviera Turcească. Stațiunea se bucură de razele soarelui 300 zile pe an și de prezența Munților Taurus, ce coboară direct spre apele limpezi ale mării, oferind peisaje uimitoare. O regiune veselă și dinamică, atrage persoane pline de viață ce își doresc o vacanță completă, cu toate beneficiile incluse.

Hotelurile din Antalya sunt situate în apropierea celor două plaje mari: Lara și Koyaalti. Lara este situată în partea de est a orașului, fiind foarte apreciată pentru lungimea ei și nisipul fin, de culoare brun – aurie. Aici se găsesc majoritatea hotelurilor de 5 stele, cu design modern și numeroase facilități, dar și numeroase restaurante, ce oferă meniuri tradiționale turcești.

Bucătăria tradițională a turcilor este una dintre cele mai bogate și atractive din întreaga lume, un amestec al influențelor culinare ale popoarelor dominate de-a lungul timpului. O masă tradițională poate include cunoscutul Doner Kebap – carne friptă de miel, Sis Kofte - chiftele la grătar, Cerkez Tavugu – pui fript, cunoscuta halva sau baclavalele. Ca și băuturi, ceaiul și cafeaua sunt nelipsite, iar Ayranul – un amestec din iaurt și apă, aromat cu mentă, merită încercat.

În cadrul stațiunii de la Marea Mediterană există numeroase posibilități de petrecere a timpului liber: baruri pe plajă, cluburi de noapte sau discoteci. Pentru cei ce vor să viziteze, Antalya are de oferit câteva monumente ce vor impresiona cu siguranță: Moscheea Yivly Minare, al cărui minaret este simbolul orașului, orașul vechi Kalayci, unde se găsește și bazarul local, vechiul port Yat Limani sau turnul roman Hidirlik. Însă o vacanță în Antalya nu este completă fără o excursie la terasele naturale de la Pamukkale.

Pamukkale se traduce prin Castelul din bumbac si reprezintă unul dintre cele mai spectaculoase peisaje ale lumii. De-a lungul timpului, calcarul de aici a fost modelat de cutremure, stratificându-se și formând trepte. Deși de la distanță ansamblul pare a fi un munte de gheață, lucrurile stau cu totul altfel. Cele 17 izvoare cu apă termală și temperaturi de peste 35°C au proprietăți terapeutice și formează șiroaie ce trec peste terasele de calcar. Culoarea albă este datorată conținului ridicat de carbonat de calciu și a mineralelor din apă. Este bine de știut că nu poți călca pe aceste roci decât cu picioarele goale, măsură luată de autorități pentru a proteja integritatea ansamblului. Izvoarele alimentează și Piscina Cleopatrei, despre care legenda spune că a fost făcută cadou Cleopatrei de către Marc Antoniu. Din 1988, terasele aparțin Patrimoniului Mondial UNESCO.