Fereastra ta spre lumea vacanţelor

Dubai - Orașul Superlativelor

Travel Tips Sejur Exotic

Dubai, unul dintre cele șapte emirate, este situat pe coasta estică a Peninsulei Arabe, în colțul sud – vestic al Golfului Persic. Este recunoscut la nivel mondial pentru ospitalitatea locuitorilor săi și pentru bogatul patrimoniu cultural. Beneficiind de soare pe tot parcursul anului, deșerturi interesante, plaje minunate, hoteluri luxoase și mall-uri uriașe, atracții fascinante și o comunitate economică înfloritoare, Dubai primește anual milioane de turiști din întreaga lume.

Orașul Dubai este un paradis al pasionaților de cumpărături. De la bouticuri vechi sau piețe și până la mall-uri luxoase, Dubai mulțumește pe toată lumea, indiferent de gusturi, cu prețurile mici și lipsite de taxe. Comercianții din piețe invită turiștii într-un joc al negocierilor. Cele mai vizitate sunt Piața de Aur sau Gold Stouk și Piața de Mirodenii. Dintre cele peste 25 mall-uri, Dubai Mall este cel mai mare centru comercial din lume, cu peste 900 de magazine de firmă, un patinoar și un acvariu, Mercato Jumeirah are o tematică renascentistă, Jumeirah Center este recomandat pentru cadourile exclusiviste și obiectele unicat, iar Souk Madinat Jumeirah este construit în stilul unei piețe tradiționale.

Toate aceste centre comerciale sunt vizitate de cei mai mulți turiști în perioada Festivalului De Cumpărături, cel mai mare astfel de eveniment din Orientul Mijlociu. Acesta este organizat anual în lunile ianuarie – februarie și a ajuns în acest an la cea de-a 20-a ediție. Recunoscut pe plan internațional, atrage datorită promoțiilor și prețurilor semnificativ reduse, concursurilor, posibilitatea negocierii, a spectacolelor muzicale, sportive sau de modă organizate, transformând Dubai într-o capitală mondială a divertismentului. Tot orașul participă  la acest eveniment, însă principalul loc de desfășurare este Global Village. În afara hainelor, accesoriilor sau produselor electronice, comercianții atrag cumpărătorii cu: mătăsuri și tapiserii chinezești, măști africane, produse de marochinărie din Italia sau mirodenii indiene. Perioada festivalului se suprapune cu desfășurarea faimoasei curse de cai Dubai World Cup.

Cultura Dubaiului are adânci rădăcini islamice, însă orașul îmbină perfect vechile tradiții cu modernismul, cu diversa și vibranta sa cultură. Mediul sigur, prietenos și multicultural strânge laolaltă cetățeni ai Emiratelor, imigranți sau vizitatori din toate colțurile lumii. Mult mai divers și mai liberal decât alte emirate, pe lângă influența arabă și beduină, Dubai resimte amprenta lăsată de afluxul străinilor. Viața de noapte este foarte agitată, iar consumul de alcool este permis, cu câteva restricții.

Orașul cu cea mai mare densitate de milionari este cunoscut în special datorită construcțiilor unicat. Turnul Khalifa sau Burj Khalifa este din 2010 cea mai înaltă clădire din lume, cu o înălțime de 829 m. Clădirea a fost construită cu puternice influențe arabe. Burj Al Arab, cu cei 321 m, este cel mai înalt hotel din lume și singurul clasificat la 7 stele. Insulele Palmier sunt cele mai mari 3 insule artificiale din întraga lume. Dintre acestea, doar Palm Jumeirah este terminată. Moscheea Jumeirah este cea mai mare moschee din oraș, construită încă din Evul Mediu, fiind un exemplu perfect al arhitecturii islamice.