Fereastra ta spre lumea vacanţelor

Halkidiki – Tridentul lui Poseidon

Travel Tips Vacanțe Cu Soare

Situată în partea de nord a Greciei, peninsula Halkidiki este una dintre cele mai populare destinații turistice elene. Datorită suprafeței întinse, Halkidiki deține numeroase stațiuni, ce satisfac orice preferință, de la cele aglomerate și perfect organizate la locuri izolate, liniștite. Aici, peisajele montane se combină cu cele litorale, iar experiența unică de de a vizita statul monahal de la Muntele Athos atrage turiști din întreaga lume.

Plajele din Halkidiki sunt recunoscute la nivel mondial ca fiind printre cele mai bune din Europa și totodată cele mai bune din Grecia. Întinderi de nisip sunt delimitate de fâșii de măslini și păduri de pini și concep peisaje spectaculoase. Majoritatea plajelor se remarcă prin nisipul alb și fin, apele limpezi și turcoaz și numeroasele facilități puse la dispoziția turiștilor. Din totalul de 35 plaje premiate cu distincția Blue Flag, cele mai multe se află pe brațele Kassandra și Sithonia. Conform specialiștilor noștri, printre cele mai bune plaje din Halkidiki se numără: Fourka, Hanioti, Ammouliani, Psakoudia și  Lagomandra.

Numită și Tridentul lui Poseidon, Halkidiki are o formă specială datorită celor trei brațe: Kassandra, Sithonia și Athos. Dintre acestea, Kassandra și Sithonia sunt cele mai dezvoltate din punct de vedere turistic. Kassandra este ideală pentru cei ce preferă o viață de noapte animată. Barurile și cluburile din stațiunile Fourka, Poseidi sau Kalithea sunt preferatele tinerilor în căutare de distracție. Sithonia este locul potrivit pentru iubitorii de natură, de liniște și de plaje pustii. Este considerată ca fiind cea mai liniștită și cea mai spectaculoasă zonă a peninsulei. Brațul estic este reprezentat de Athos, Muntele Sfânt, recunoscut pentru cele 20 mănăstiri ce formează statul monahal. Aici, regulile sunt stricte: femeile au accesul interzis, iar bărbații trebuie să ceară permisiunea de a urca cu șase luni în avans.

Peninsula Halkidiki deține toate atu-urile unei destinații turistice de top. Sate tradiționale pescărești interesante, priveliști de o frumusețe uimitoare și cele mai frumoase plaje din întreaga Grecie, toate acestea fac din Halkidiki destinația ideală de vacanță. Iar ospitalitatea recunoscută a grecilor, împreună cu serviciile hoteliere de cea mai înaltă calitate contribuie și ele la decizia miilor de turiști de a-și petrece vacanța aici.

În afara relaxării pe superbele plaje, Halkidiki are de oferit și alte activități, de la scuba diving, echitație, drumeții sau ciclism până la vizitarea numeroaselor vestigii și monumente culturale, religioase și istorice. Printre locurile ce nu trebuie ratate în Halkidiki se numără: Peștera Petralona, recunoscută pentru relicve ale omului Neanderthal descoperite aici, ansamblul monastic de la Meteora, castelele bizantine din Nea Fokeea și Sani, așezămintele antice din Nikiti, Stagira – locul în care s-a născut Aristotel sau Ammouliani, singura insulă locuită din Halkidiki, situată între golful dintre Sithonia și Muntele Athos.