Fereastra ta spre lumea vacanţelor

Kusadasi – perla litoralului turcesc

Vacanțe Cu Soare Travel Tips

Kusadasi este una dintre cele mai cunoscute stațiuni ale Turciei, cu un bogat potențial turistic, datorită frumuseților naturale, dar și cultural, datorită numeroaselor vestigii istorice și a arhitecturii remarcabile. Numele stațiunii înseamnă "Insula Porumbelului", denumire datorată numeroaselor păsări ce se adăposesc pe digul ce leagă o mică insulă  din apropiere de continent. Kusadasi este stațiunea perfectă pentru o vacanță specială, pe toate gusturile. Plaje minunate, posibilități nenumărate de distracție, clima perfectă și serviciile de cea mai bună calitate va încânta orice vizitator, fără îndoială.

De-a lungul stațiunii, țărmul Mării Egee este crestat de mici golfuri, separate de plaje lungi și înguste, cu nisip fin, ceea ce face ca stațiunea Kusadasi să fie destinația perfectă și pentru familiile cu copii. La tot pasul se pot găsi vile și hoteluri luxoase, baruri și restaurante sau parcuri. Printre activitățile ce pot fi practicate aici se numără: plimbările cu iahtul, scufundările și scuba divingul sau windsurfingul. Cele două parcuri acvatice, Aqua Fantasy și Adaland, și Delfinariul atrag numeroși vizitatori. Iar pentru pasionații de cumpărături, Kusadasi este un adevărat paradis. În bazaruri se găsește orice, de la bijuterii la covoare și antichități.

Kusadasi este recunoscută în special pentru superbele plaje de care dispune, ce se bucură de toate facilitățile necesare. Pentru că ne dorim ca tu să alegi plaja potrivită pentru tine, îți prezentăm mai jos câteva dintre cele mai cunoscute plaje ale stațiunii de la malul Mării Egee:

Ladies Beach – plaja preferată atât a locuitorilor, cât și a turiștilor, este destul de aglomerată și se întinde pe 1 km lungime. Sunt puse la dispoziția turiștilor umbrele, șezlonguri, dușuri, iar restaurantele și cafenelele sunt în imediata apropiere.

Palm Beach – se bucură de o poziție centrală și este situată foarte aproape de portul principal, așa că pot fi admirate tot timpul iahturi de lux sau vase de croazieră.

Long Beach – situată la o distanță de 20 km față de oraș, această plajă se bucură de o lungime de 6 km, ceea ce o face mai puțin aglomerată și mai liniștită. Este preferată și de iubitorii sporturilor acvatice.

Kustur Beach – spre deosebire de majoritatea plajelor din Kusadasi, aici nisipul este înlocuit de pietricele, ceea ce face ca apa să fie și mai limpede.

Green Beach – plaja mică și liniștită oferă posibilitatea de a te relaxa și la umbra unui plmier, fiind o oază de verdeață. Se află la doar 5 minute distanță de mers pe jos de Ladies Beach.

Iar dacă ești pasionat de istorie, trebuie să știi că stațiunea Kusadasi este perfect amplasată pentru a descoperi cele mai importante obiective turistice ale Turciei. Dacă nu îți dorești doar să stai la soare și să te relaxezi, e bine de știut faptul că de aici se organizează nenumărate excursii către împrejurimi. Printre cele mai căutate sunt: cele 4 cetăți antice – Izmir, Priene, Milet și Didim, Parcul Național de la Dilek – ce cuprinde păduri de lauri, pini, tei și castani, terasele de calcar de la Pamukkale, ruinele cetății Troia sau cetatea Efes.

Cel mai important obiectiv turistic din apropiere de Kusadasi este, fără îndoială, Efes, orașul antic atrăgând în jur de 3 milioane de turiști în fiecare an. Efes găzduiește una dintre cele șapte minuni ale lumii, Templul zeiței Artemis. Alte atracții turistice ce merită vizitate sunt amfiteatrul cu cele 24 000 locuri, biblioteca ridicată în cinstea senatorului Tiberius Iulius Celsus sau fântâna și mormântul arhitectului Polios. Însă de neratat este Casa Fecioarei Maria, locul unde Maica Domnului și-a petrecut ultimii ani din viață, în prezent loc de pelerinaj pentru creștini și musulmani. De aici se poate lua apă sfințită din cele trei izvoare: al dragostei, al sănătății și al bunăstării.