Fereastra ta spre lumea vacanţelor

Muntenegru, frumusețea ce îți taie răsuflarea!

Vacanțe Cu Soare Travel Tips

Una dintre cele mai interesante destinații turistice, Muntenegru este o adevărată bijuterie a Europei, situată pe țărmul dantelat al Mării Adriatice. Deși are o suprafață de doar 14.000 km², micul stat oferă o mare diversitate de frumuseți ale naturii. O alegere excelentă pentru petrecerea vacanței, Muntenegru se bucură de o serie de calități remarcabile: istorie, cultură, tradiții, condiții climatice foarte bune, aer curat sau frumusețea Mării Adriatice.

“Ținutul munților“ îmbină plajele kilometrice, cu nisip și pietricele, printre cele mai frumoase ale Europei, cu lanțuri montane impozante sau mici orașe medievale. O destinație pentru toate gusturile, în Muntenegru poți savura bogata moștenire culturală, te poți relaxa la plajă sau înota în apele calde ale Adriaticii sau poți face drumeții prin munții sălbatici, prin locuri neatinse, iar dacă ești pasionat de sporturile extreme, te așteaptă nenumărate activități. Și toate în acceași zi!

Litoralul Muntenegrului este principala destinație turistică a țării. Cu o lungime a țărmului de aproximativ 290 km, Muntenegru oferă peste 120 plaje, atât cu nisip, cât și cu pietricele. Cea mai populară zonă este Riviera Budva, ce se întinde pe 38 km de coastă. Printre cele mai cunoscute plaje de aici se numără Jaz, Slovenska Plaza, Kamenovo, Sveti Stefan sau Petrovac. Posibilitățile de distracție sunt nenumărate, aici găsindu-se și una dintre cele mai mari discoteci în aer liber ale Europei, Top Hill. Alte stațiuni de pe țărmul muntenegrean sunt: Ulcinj, Bar, Tivat, Kotor sau Herceg Novi.

Diversitatea peisajelor dată de mare, lacuri, canioane și munți și bogațiile florei și faunei fac din Muntenegru o țară ecologică. De altfel, Muntenegru este primul stat declarat ecologic, prin Constituție. Pe teritoriul său se găsesc patru parcuri naționale: Durmitor, Biogradska Gora, Lovcen și Skadarsko Jezero. Dintre acestea, în cadrul Parcului Național Durmitor se află Canionul Tara, cel mai adânc canion din Europa, și al doilea din lume, după celebrul Grand Canyon.

Pe lângă plaje, parcuri naționale sau peisajele montane, Muntenegru oferă multiple atracții, capabile de a impresiona pe orice turist. Printre acestea se numără: orașul vechi Herceg Novi, Cetinje – capitala istorică a Muntenegrului, insula Sf. Gheorghe, golful Kotor – cel mai sudic fiord al Europei, portul medival Kotor cu străzile pietruite și clădirile cu arhitectură venețiană, laguna Zanjice, turnul Balsica sau moscheea din Pljevlja.