Fereastra ta spre lumea vacanţelor

Golful Kvarner – vacanță în centrul paradisului

Travel Tips Vacanțe Cu Soare

Amplasat în nordul Mării Adriatice, Golful Kvarner este format din zona de coastă a Croației și câteva din insulele din apele interne ale țării, precum Krk, Cres, Pag sau Rab. Regiunea iese în evidență prin peisajele sale umitoare și variate: marea albastră și limpede, insulele cu farmecul lor propriu, munții acoperiți de păduri, orășelele medievale și stațiunile habsburgice. Golful Kvarner este una dintre cele mai faimoase destinații ale Croației, cu o tradiție în primirea turiștilor încă din secolul al XIX-lea.

Destinația preferată a membrilor curții imperiale habsburgice, regiunea se bucură de un climat blând, vegetație subtropicală, parcuri și promenade. Influențele acestora se îmbină cu cele venețiene, ce au dominat zona în Evul Mediu și cu cele ale romanilor, încă din antichitate. Rezultatul este o fascinantă contopire de culturi europene, splendide vile vechi, biserici impunătoare și ruine romane. Insulele variază, de la cele liniștite și izolate la cele cosmopolite și pline de viață.

Opatija, numită deseori și Perla Adriaticii, este cea mai faimoasă stațiune a țării și orașul cu cele mai vechi tradiții turistice ale coastei estice. Opatija se bucură numeroase avantaje, ce vor duce cu siguranță la petrecerea unei vacanțe de neuitat: hoteluri luxoase și de cea mai bună calitate, centre de wellness moderne, localnici prietenoși, dar și gastronomia ce oferă combinații unice de rețete tradiționale, bucătărie modernă și vinuri de primă casă.

Golful Kvarner a fost dintotdeauna cunoscut pentru centrele sale de wellness, fiind alintat și Riviera Austriacă. Habsburgii au fost cei ce au început construirea numeroaselor facilități de practicare a turismului de sănătate, transformând Opatija într-una din cele mai importante stațiuni balneare ale secolului al XIX-lea și începutul secolului XX, alături de Nice, Cannes, Karlovy Vary sau Biarritz. Pentru cei ce sunt în căutarea unei experiențe wellness perfecte, centrele golfului Kvarner oferă diferite tipuri de tratamente, precum masaj oriental, thailandez sau chinezesc, saună, jacuzzi, zonă de fitness.

Crikvenica este recunoscută oficial ca stațiune balneară încă din anul 1906. Situată într-o zonă de adăpost, cu temperaturi în timpul verii de cca. 24°C, stațiunea oferă programe wellness complete în cadrul hotelurilor sale. Deși păstrează farmecul original al unei stațiuni cochete și elegante, Crikvenica oferă și facilități moderne de petrecere a timpului liber. De asemenea, plaja stațiunii a fost premiată cu distincția Blue Flag pentru calitatea și curățenia plajei și a apei.