Fereastra ta spre lumea vacanţelor

Costa Brava – frumusețea sălbatică a Spaniei

Travel Tips Vacanțe Cu Soare

Costa Brava se întinde pe 160 km de plajă, de la nord de Blanes către granița cu Franța și impresionează prin peisajele spectaculoase, cu golfuri împădurite, stânci înalte, plaje atractive și apa de un albastru intens. De departe cea mai frumoasă și mai elegantă dintre zonele de coastă ale Spaniei, Costa Brava dispune de stațiuni potrivite atât pentru familiile cu copii, cât și pentru tineri, pe care îi atrage cu numeroasele cluburi, terase și restaurante.

Costa Brava este o destinație turistică accesibilă tuturor turiștilor, aceasta dispunând de o infrastructură dezvoltată, atât rutieră, cât și feroviară. Este bine de știut faptul că există o linie de cale ferată cu program regulat ce leagă Barcelona de stațiunile de pe Costa Brava, astfel încât zilele de relaxare pe superbele plaje pot fi îmbinate cu explorarea Barcelonei și admirarea frumuseților capitalei Catalunyei. Costa Brava a atras de-a lungul anilor comunitatea artistică și culturală, iar frumusețea naturii de aici a constituit sursă de inspirație pentru artiști celebri, precum Salvador Dali, Pablo Picasso sau Juan Miro.

Regiunea este bogată în comori arhitecturale, istorice, culturale, artistice sau gastronomice. Sunt organizate trasee culturale ale regiunii, sportive și gastronomice ce atrag turiști din întreaga lume. Printre cele mai vizitate atracții din Costa Brava se numără și Parcul Natural Cap de Creus, cel mai estic punct al Peninsulei Iberice și singura rezervație naturală din Spania ce se întinde atât pe mare, cât și pe uscat, Muzeul Dali, Rezervația Naturală Las Medes, orașul Girona sau farul Sant Sebastia.

Plajele din Costa Brava variază de la cele întinse, acoperite cu nisip fin, auriu, la cele ascunse de golfuri și adăpostite de păduri de pini. Cele mai apreciate sunt plajele Empuriabrava, Tamaria, Sa Caleta, El Canadell sau Cala Rovira. Aceste plaje aparțin cunoscutelor stațiuni ce sunt la râdul lor împărțite în cele trei regiuni ale insulei: La Selva, în sud, Baix Emporda, în centru, și Alt Emporda, în nord, ce adăpostește superbul parc natural Aiguamolls de l’Emporda.

Stațiunile din Costa Brava se adresează turiștilor de toate tipurile, de la cei activi, în căutarea distracției, la familiile cu copii sau cupluri:

Calella, capitala turistică a regiunii Maresme, este recomandată tinerilor și reprezintă paradisul practicării sporturilor acvatice.

Lloret de Mar este cea mai populară stațiune a regiunii, iar plajele sale sunt recunoscute și premiate anual cu distincția Blue Flag.

Santa Susana este o stațiune prefectă pentru relaxare și pentru petrecerea  unui sejur liniștit, fără a-i lipsi însă facilitățile de agrement.

Malgrat de Mar este plină de viață și dispune de o varietate de atracții, hoteluri și facilități pentru practicarea sporturilor nautice.

Blanes este un vechi sat de pescari ce s-a transformat într-o stațiune liniștită, recomandată celor ce vor o escapadă relaxantă, departe de agitație.