Fereastra ta spre lumea vacanţelor

Seychelles, adevărata Grădină a Edenului

Vara Exotică Sejur Exotic Travel Tips

Insulele Seychelles sunt un adevărat paradis exotic, ce încântă turiștii cu minunatele sale plaje cu nisip alb și fin, scăldate de apele limpezi și cristaline și delimitate de palmieri. Aflată în idilicul Oceanul Indian, Republica Seychelles se formează dintr-un total de 115 insule, dintre care majoritatea sunt nelocuite. Peste jumătate din teritoriul țării constituie o rezervație naturală protejată, iar legendele locale spun că aici ar fi fost de fapt Grădina Edenului.

Fiecare insulă a arhipelagului se bucură de un farmec propriu, ce atrage numeroși tineri din toate colțurile lumii. Cea mai mare dintre insule este Mahe, unde se află și capitala țării, Victoria, și aeroportul internațional. Insula adăpostește un superb parc național în jurul vârfului Morne Saeychellois, cel mai înalt punct al insulei. În general, Mahe impresionează printr-o bogată vegetație tropicală și prin cele 65 plaje.

Printre insulele Arhipelagului Seychelles ce atrag turiștii se numără: Praslin, La Digue, Silhouette, Aldabra sau Desroches. Insula Praslin se remarcă prin faptul că aici cresc celebrii palmieri Coco de Mer, arborii ce au cele mai mari semințe din lume. Insula Desroches se numără printre cele mai cunoscute insule de corali ale lumii, adecvate practicării snorkelingului, iar în La Digue te poți relaxa pe cele mai frumoase plaje. Insula Aldabra a fost transformată în întregime în rezervație naturală și este inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO.

Seychelles este și o destinație recomandată celor ce vor să își petreacă luna de miere într-o țară exotică. Majoritatea hotelurilor oferă pachete speciale celor ce caută astfel de vacanțe, ce includ reduceri și diverse facilități: decorul camerei și mici cadouri, cine romantice pe plajă, programe de relaxare la masaj sau spa etc. Printre aceste hoteluri se numără Beachcomber Sainte Anne Island, Hilton Seychelles Labriz Resort & Spa, Banyan Tree Seychelles, Coco de Mer & Black Parrot Suites sau Paradise Sun.

Seychelles este locul ideal să te relaxezi pe plajă, la umbra palmierilor, să savurezi un cocktail sau să admiri apusul soarelui, dar asta nu este tot ceea ce poți face aici. Posibilitățile de practicare a sporturilor acvatice sunt nenumărate. Scufundările reprezintă cel mai popular sport al țării, împreună cu snorkelingul. Pentru acestea, există centre de închiriat echipamentul necesar chiar în cadrul hotelurilor. De asemenea, hotelurile oferă facilități pentru practicarea tenisului, înotului, programe de spa sau de fitness. Amatorii de pescuit pot angaja un ghid care să îi îndrume, iar iubitorii golfului pot practica acest sport în cadrul unuia din cele două mari cluburi din țară.