Fereastra ta spre lumea vacanţelor

Barcelona – orașul surprizelor

Travel Tips CityBreak Special

Barcelona, principala destinație turistică a Spaniei, este un oraș minunat, ce ascunde nenumărate comori și care își întâmpină vizitatorii de fiecare dată cu noi surprize. Parcuri, grădini publice și zone de agrement, una dintre cele mai bune plaje din lume, vremea mereu plăcută, dar și monumentele istorice ce includ și opt aflate în Patrimoniul Mondial UNESCO sau hotelurile și serviciile de înaltă calitate, toate acestea au participat la transformarea Barcelonei într-o destinație turistică de renume mondial.

Barcelona este un oraș tipic mediteranean, modern și tradițional în același timp. Istoria a transformat acest oraș și continuă să îl transforme, lăsând în urmă monumente uluitoare. Barcelona a inspirat mulți artiști, printre care și Pablo Picasso sau Salvador Dali, ale căror opere principale sunt expuse în muzeele din oraș. Multe dintre cele mai cunoscute atracții ale Barcelonei sunt opere ale unei singure persoane, Antonio Gaudi. Printre acestea se numără Casa Vicens, Parc Guell, Palau Guell, Casa Mila și bineînțeles, Sagrada Familia.

De departe obiectivul simbol al Barcelonei, Sagrada Familia este opera la care Gaudi a lucrat timp de 40 ani, fără să o termine. Imensa clădire, a cărei construcție a început în anul 1882 și care continuă și astăzi, ajunge la o înălțime maximă de 170 metri. Cele 18 turnuri îi reprezintă pe cei 12 apostoli, cei 4 evangheliști, Fecioara Maria și pe Iisus Hristos. De asmenea, catedrala are 3 fațade: Fațada Nașterii, ce simbolizează nașterea lui Iisus, Fațada Patimilor, numită astfel după Patimile lui Iisus și Fațada Gloriei, la care se lucrează încă și care simbolizează originile omului.

În Barcelona se găsește tot timpul ceva de făcut. Fie că este vorba despre relaxare, într-unul dintre numeroasele parcuri și grădini sau pe plaja Barceloneta, recunoscută ca fiind cea mai bună plajă urbană din lume, fie despre explorarea orașului, shopping sau distracție, Barcelona surprinde de fiecare dată. Recunoscută ca fiind unul dintre orașele care nu dorm niciodată, printre principalele zone dedicate unei vibrante vieți de noapte se numără Eixample, Port Vell și Port Olimpic. Districtul Ribeira se bucură de existența a numeroase localuri și cluburi de noapte, cu o atmosferă atractivă și muzică live.

Cea mai cunoscută zonă a Barcelonei consacrată cumpărăturilor este fără îndoială Las Ramblas, denumită generic „Barcelona’s Shopping Line”, care se întinde de la Port Vell până la Bulevardul Diagonal. Interesant este faptul că, de fapt, cinci străzi ce s-au unit pentru a forma Las ramblas. Magazine de tot felul, piețe, florării, tarabe cu suveniruri și cadouri, dar și comedianți încântă turiștii de-a lungul străzii lor preferate.