Fereastra ta spre lumea vacanţelor

Paris – eleganță, senzualitate și rafinament

Travel Tips CityBreak Special

Paris este un oraș a cărui importanță nu poate fi măsurată. 

Parisul este locul unde poți trăi la intensitate maximă și unde nu te vei plictisi niciodată. Muzeele și galeriile de artă, sălile de concerte, catedralele, cafenelele și restaurantele, parcurile, grădinile, plimbările pe Sena, toate reprezintă un amestec unic, care te vor face să trăiești "la belle vie".

Parisul este destinația perfectă pentru orice turist și pentru orice tip de vacanță. Obiectivele turistice sunt atât de diversificate, încât pot satisface toate gusturile. Fie că vizitezi orașul într-un citybreak, un sejur complex sau în luna de miere, ai ales destinația perfectă. De altfel, datorită numeroaselor sale atracții, Orașul Luminilor este cea mai populară destinație turistică europeană, înregistrând cel mai mare număr al sosirilor turistice anuale. Printre aceste atracții se numără și simbolul orașului, Turnul Eiffel, Arcul de Triumf, Muzeul Luvru, Catedrala Notre Dame sau Basilica Sacre Coeur.

Turnul Eiffel – unul dintre cele mai cunoscute obiective turistice din întreaga lume, a fost construit în 1889 pentru o expoziție internațională, cu intenția de a fi dărâmat din cauza aspectului inestetic.

Arcul de Triumf – construit din ordinul lui Napoleon, impunătorul monument veghează peste celebrul bulevard Champs Elysees.

Muzeul Luvru – unul dintre cele mai mari muzee din lume, găzduiește peste 350 000 exponate, dintre care cel mai cunoscut este, fără îndoială, capodopera lui Leonardo DaVinci, Mona Lisa.

Catedrala Notre Dame – impresionantă prin arhitectura desăvârșită, este considerată a fi cea mai întunecată dintre marile catedrale construite în stil gotic.

Basilica Sacre Coeur – situată pe dealul Montmartre, în nordul Parisului, biserica a fost construită în memoria celor 58 000 de soldați francezi uciși în războiul franco – prusac din 1870.

Interesant de precizat este faptul că nu Arcul de Triumf este cel mai vizitat simbol al Parisului, ci Disneyland, ce primește aproximativ 13 milioane de turiști anual. Complexul, un adevărat paradis pentru copii și nu numai, cuprinde două parcuri tematice, o zonă destinată vânzărilor, restaurante și hoteluri. În structura parcului intră mai multe "landuri", tărâmuri magice: Main Street U.S.A – replica unui mic orășel din anii 1900, Fantasyland – în care basmele prind viață, Frontierland – ce readuce Vestul Sălbatic, Adventureland – un tărâm al provocărilor și aventurii și Discoveryland - locul unde predicțiile despre viitor devin realitate. Iar dacă Disneyland este un paradis al copiilor, Paris oferă o vacanță de neuitat și adulților, fiind deopotrivă și un paradis al cumpărăturilor.

În Paris, shoppingul este la el acasă. La tot pasul pot fi achiziționate haine, accesorii, parfumuri și cosmetice, suveniruri sau obiecte de artă. Cele mai renumite case de modă își au sediul aici, printre care Christian Dior, Chanel, Calvin Klein, Prada, Emanuel Ungaro, Nina Ricci sau Valentino. Situat în interiorul parcului Disneyland, complexul "La Vallee Village este una dintre cele mai importante destinații de shopping ale Europei, unde căsuțe cu arhitectură specifică pariziană au adunat sute de branduri de îmbrăcăminte. Indiferent de cât timp dispui pentru cumpărături, o vizită aici îți va îmbogăți călătoria.