Fereastra ta spre lumea vacanţelor

Mauritius – nestemata Oceanului Indian

Travel Tips Sejur Exotic

Mauritius este o țară fascinantă, o insulă fermecătoare înconjurată de apele calme și calde ale Oceanului Indian, iar plajele cu nisip alb și fin, munții ce le înconjoară sau barierele de corali cu multicolora viață marină fac din Mauritius un adevărat paradis pentru cei în căutarea unei vacanțe tropicale. De asemenea, amestecul vibrant de culturi: indiană, africană, asiatică sau europeană inspiră toleranță și diversitate.

Mauritius este o destinație în care nu te poți plictisi. Vei avea ceva de făcut sau de vizitat pe tot parcursul vacanței tale. În plus, este ușor de explorat cu mașina. Așa că indiferent dacă îți dorești să vezi Citadela sau îți faci cumpărăturile în capitala Port Louis, să admiri Grădinile Botanice Pampelmousse, cu cele peste 500 specii de plante, să te distrezi în Grand Baie, Saint Tropez-ului Oceanului Indian sau să explorezi Parcul Național Black River Gorges, vei rămâne impresionat de frumusețea acestei insule.

Plajele din Mauritius sunt ideale pentru a te relaxa alături de un cocktail delicios și admirând palmierii. Toate plajele sunt publice așa că te poți bucura de ele fără nicio restricție. Plaja Blue Bay, situată în golful cu același nume, se remarcă prin albastrul intens al apei și prin faptul că este un parc marin protejat. Moint Choissy, în nordul insulei, este flancată de arborii pereni de casuarina, în timp ce plaja din Flic en Flac este cea mai animată, cu numeroase baruri pe promenadă.

Fiind o destinație romantică, din Mauritius nu lipsesc nici cuplurile aflate în luna de miere. Fie că aleg să se relaxeze pe plajă, să profite de progamele de spa ale resorturilor de lux sau să practice un sport extrem împreună, tinerii căsătoriți vor avea parte de o lună de miere de vis. În plus, hotelurile oferă și pachetele speciale pentru acest tip de vacanță, ce includ cine romantice pe malul mării, cadouri în cameră sau masaje.

Nicio călătorie în Mauritius nu este completă fără explorarea lumii subacvatice. Scuba divingul și snorkelingul sunt două dintre cele mai căutate activități și cel mai potrivit mod de a admira bancurile de pești de toate formele și mărimile viu colorați. De asemenea, turiștii în căutare de aventură pot alege plimbările cu canoele, windsurfingul sau kitesurfingul. Și pe uscat există numeroase astfel de posibiltăți de petrecere a timpului liber, precum tiroliana, plimbări cu ATV-ul sau drumeții prin pădurea tropicală.